/ - FOTO: SAšA MATIć, Vlada Crne Gore
01/12/2023 u 15:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postoji dostainvestitora koji žele da razvijaju biznis u Crnoj Gori

U okviru susreta sa ambasadorima predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je ambasadore Slovačke i Kosova

U okviru susreta sa ambasadorima predsjednik Vlade Crne Go0re Milojko Spajić ugostio je ambasadore Slovačke i Kosova.

Tokom sastanka sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični, te da kao takvi predstavljaju dobru osnovu za jačanje ekonomske saradnje, kroz povezivanje privrednika i posebno privlačenje investicija iz Slovačke.

image
- FOTO: SAšA MATIć, Vlada Crne Gore

Na toj liniji ambasador Gandel je poručio da postoji dosta zainteresovanih investitora, koji žele da razvijaju biznis u Crnoj Gori.

Premijer Spajić je naglasio da su slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć izuzetno važni, jer je ta zemlja završila proces ulaska u Evropsku uniju za samo tri godine.

Tokom sastanka sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom, bilo je riječi o poboljšanju bilateralne saradnje na polju ekonomije, te o potrebi unaprjeđenja infrastrukturne povezanosti, kao bitnom segmentu za razvoj čitavog regiona.

Zajedničkom saradnjom može doći i do znatno bolje iskorišćenosti sredstava koji su dostupni kroz pristupne fondove, konstatovali su sagovornici.

Na sastanku je ocijenjeno važnim razviti na održiv način i zajednička prirodna dobra koja,kako je ocijenjeno, imaju veliki potencijal, poput Prokletija.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:36