Aleksa Bečić / - GOV.ME
22/03/2024 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić čestitao BiH otvaranje pristupnih pregovora

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore, čestitao je BiH otvaranje pristupnih pregovora i poželio joj mnogo uspjeha u pregovaračkom procesu.

 - Najiskrenije vam čestitam otvaranje pristupnih pregovora sa EU, uvjeren da ćete postići značajan uspjeh na tom putu. Vaša spremnost da se okrenete budućnost i pridružite evropskoj zajednici naroda, simbol je odlučnosti da svakim korakom gradite nasljeđe za buduće generacije koje će u Evropskij uniji imati svoju šansu - istakao je Bečić.

Zvaničnici u BiH pozdravili odobrenje otvaranja pristupnih pregovora

Zamjenik premijera Bečić je takođe naglasio da ovaj događaj predstavlja značajan korak ne samo za građane BiH, već i za cjelokupni region Zapadnog Balkana. 

- Članstvom u EU, BiH će dodati posebnu vrijednost evropskom mozaiku, a Crna Gora će joj, u znak dobrosusjedskih odnosa i prijateljstva između naših dviju zemalja, pružiti svu neophodnu pomoć i podršku na putu njene evropske integracije, duboko uvjerena da je naše članstvo u EU jedini pravi put ka izgradnji pravednije i prosperitetnije budućnosti za sve naše građane. Bosni i Hercegovini je, baš kao i Crnoj Gori, mjesto u evropskoj porodici -zaključio je Bečić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:48