/ - FOTO: MVP
27/07/2023 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radovanić sa ambasadorom Ukrajine: Prijateljski odnosi

Radovanić je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima dviju zemalja i ukazao na punu otvorenost za nastavak dalje saradnje i intenzivne komunikacije, u duhu veoma sadržajnih bilateralnih kontakata

Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Mileta Radovanić sastao se danas sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Gerasimenkom.

Radovanić je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskog odnosa i ukazao na punu otvorenost za nastavak dalje saradnje i intenzivne komunikacije, u duhu veoma sadržajnih bilateralnih kontakata.

- Posebno se osvrnuo na spremnost Crne Gore da nastavi da pruža podršku Ukrajini, u borbi za odbranu svog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti. Istakao je da Crna Gora, kao članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU, podržava vanjskopolitičke aspiracije Ukrajine. Ambasador Gerasimenko je podsjetio na veoma dobre odnose dvije zemlje, te posebno zahvalio na iskrenoj i kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini od otpočinjanja ruske agresije- navodi se u saopštenju.

Ponovio je izraze zahvalnosti posjetama visokih zvaničnika Crne Gore Kijevu, kao i razgovorima i kontaktima na ekspertskom i liderskom nivou.

Tokom sastanka je bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u Ukrajini i značaju snažne partnerske saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:03