Ђорђе Радуловић / - Скриншот/видео Дана
02/03/2022 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Црна Гора спремна да активно доприноси мандату Савјета за људска права УН

Спремни смо да дамо суштински допринос мандату Савјета и промоцији отвореног, инклузивног и конструктивног дијалога између земаља чланица, казао је шеф дипломатије

Црна Гора је чврсто посвећена заштити и промоцији универзалности, индивидуалности и међузависности људских права на свим нивоима, као предуслову за одрживи мир и сигурност, казао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић у онлине обраћању на  49. засиједању Савјета за људска права Уједињених нација чија је Црна Гора новоизабрана чланица.

Министар је истакао да се наша држава снажно залаже за активно и одрживо унапређење људских права, владавине права и демократије у изградњи инклузивнијих, праведнијих, солидарнијих и отпорнијих друштава која промовишу и осигуравају пуну заштиту грађанских, политичких, економских, друштвених и културних права. 

- У том духу, спремни смо да дамо суштински допринос мандату Савјета и промоцији отвореног, инклузивног и конструктивног дијалога између земаља чланица – казао је шеф дипломатије Радуловић.

Истакавши да Црна Гора континуирано настоји да спроведе неопходне реформе у циљу изградње јачег, одрживог и отпорнијег система, он је пренио спремност наше државе да настави са својим конструктивним ангажманом у раду Савјета.

Нагласивши да се прво овогодишње засједање овог тијела догађа у сјенци једне од најозбиљнијих сигурносних и хуманитарних криза у новијој историји европског континента, министар Радуловић придружио се својим колегама у осуди неиспровоциране руске инвазије на Украјину и позвао Москву да одмах заустави војне активности, повуче трупе и поштује суверенитет и територијални интегритет Украјине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:35