Veselin Radulović / - DAN
21/05/2023 u 07:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Milatovića očekuje mnogo izazova

Čitav proces promjene predsjednika, počev od izbora pa do čina inauguracije, predstavlja značajan demokratski iskorak, poručio je on

Advokat Veselin Radulović komentarisao je izbor prvog predsjednnika Crne Gore koji nije iz redova DPS-a, i ocijenio da je napravljen veliki demokratski iskorak, ali da Milatovića očekuje mnogo izazova.

- Čitav proces promjene predsjednika, počev od izbora pa do čina inauguracije, predstavlja značajan demokratski iskorak jer je sve obavljeno na način koji nije uobičajen u regionu kada je u pitanju gubitak vlasti nakon višedecenijske vladavine. Pred novim predsjednikom je niz izazova, a prvi i najvažniji je da istinski pokaže da će biti predsjednik svih građana. Na žalost, u tom smislu nije poslao dobre poruke jer je već tokom kampanje jasno istakao da nema namjeru da se odrekne partijskih funkcija, a zatim je izbjegao da inauguraciju obavi na Cetinju, gdje je prirodno i logično da se taj čin obavi -ocijenio je Radulović za RTCG.

Ukazuje na određene Milatovićeve izjave, kroz koje se, kako tvrdi, prepoznaje kao funkcioner PES-a, ali se nada da će iste ispraviti.

- Nedavno je povodom formiranja nove lokalne uprave u Glavnom gradu govorio da će biti partijskog zapošljavanja, kao da je to nešto što je sasvim normalno i očekivano. Bilo bi loše ako nastavi da takvom praksom po kojoj bi se i dalje prepoznavao kao funkcioner PES-a, a ne predsjednik Crne Gore. Ipak, ako je na inauguraciji iskreno mislio sve ono što je govorio o Crnoj Gori, treba vjerovati da će te greške ispraviti jer bi to bilo dobro za Crnu Goru - zaključio je Radulović. 

Milatović: Današnji dan jedna od najvećih prekretnica u modernoj istoriji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:06