/ - SKUPSTINA
05/02/2022 u 20:08 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић о актуелној ситуацији: Ако не можемо да се договоримо, не заслужујемо да владамо

ДПС не треба да врати на валст након пада Владе Здравка Кривокапића. То је став Милоша Конатара (УРА), Славена Радуновића (ДФ) и Драгхана Краповића ( Демократе)

ДПС не треба да врати на валст након пада Владе Здравка Кривокапића. То је став Милоша Конатара (УРА), Славена Радуновића (ДФ) и  Драгхана Краповића ( Демократе) који су саопштили у вечерашњој емисји " лободна зона " на Prva TV.

-Десило се нешто што смо могли да очекујемо већ неко вријеме. Само што лично мислим да је ово могло да се деси раније, да је господин Кривокапић поднио оставку кад је схватио да нема подршке- -азао је Славен Радуновић из ДФ-а поводом јучерашње смјене Владе.

Он је додао да су незадовољни били радом Владе, да је врло мало учињено по питању промјена у тијелима у којима је дуго година руководио ДПС. Према његовим ријечима један од разлога што су незадовољни радом Кривокапићеве Владе јесте и смјена бившег министра Владимир Лепосавића.

-Онај који му је био наближи (Кривокапићу)...који му је држао највећи дио Владе и због којег је запустио односе са нашом коалицијом и који му је кадрирао, он је на крају и смјенио Владу Здравка Кривокапића, Абазовић- казао је између осталог Радуновић.

Додао је да није незадовољан чињеницом што је смјењена Влада већ што из парламентарне већине нису могли да нађу консензус. Он је поручио да ако не могу да се договоре да не заслужују да владају онда.

-..Зашто је то урадио покрет УРА, зато што ми се не плашимо да сносимо одговорност..Влада је у овом тренутку досегл  свој лимит. ДПС је смјењен и неће се вратити на власт. На нама је да одредимо пут карактера нашег друштва...-казао је Милош Конатар (УРА)

Драган Краповић (Демократе) казао је да се десила продаја изборне воље грађана.

-Сви који су у Црној Гори гласали за ове три колаиције, гласали су да ДПС нема валст, да нема Влду и да не може да руши Владу.....Ми нисмо случајно рекли да влада треба да се освјежи, међутим у неким сегментима Влада није заказала...ако неко треба да сноси одговорност је Абазовић-нагласио је Краповић.

Он је казао да оно што је јуче учињено је урађено "испод стола, на изакулисни начин".

-Не знам како је господин Конатар знао да ће 11 посланика да подржи Владу-додао је он.

Конатар је на то казао да није видовит.

-Било је врло лако процјенити које ће колеге изгласати неповјерење Владе-додао је он и навео да су грађани по ранијим изјавама могли схватити ко ће како гласати.

-Не постоји старнака у парламенту Црне Горе која није неки закон гласала са ДПС-ом...Као што су врло лагано и јасно Демократе са нама и ДПС-ом гласале Резолуцију о Сребреници....-рекао је између осталог Конатар и додао да је Кривокапић са гласовима ДПС планирао да смјени Абазовића.

Радуновић Славен је казао да Кривокапић није талентован за овај посао.

-..Ми прихватамо дио кривице..простали смо да човјек који је био с нама на листи практично не комуницира са нама, али са Дританом Абазовићем и Демократама јесте-нагласио је Радуновић.

Конатар је поручио да ко мисли да је узео и један цент од 21 милион или да стоји иза шверца кокаина а сједне са њим да се договара, да је политичка кукавица.

-Грађане највише занима какав је расплет свега овога...Мислим да нам је свима циљ, да ако будемо могли да нађемо заједнички језик ово остане у оквиру 41 посланика парламентарне већине и мањинских парија...Важно је покажемо спремност да разговарамо, да ли смо спремни да идемо даље..Имамо одговорност према грађанима, јер ако и даље сматрамо да је владавина ДПС-а зло не може да дозволимо да посланици ДПС-а доминантно одлучују...То су ствари због којих не би смјели да будемо себични..Решење је у дијалогу. Ја сам сигуран да међу нама има још довољно људи који су спремни за разговор...Не желим да мислим да у ове три коалиције псотоје људи који сматрају да је договор немогућ...-казао је Радуновић на питање о томе шта је решење за ову ситуацију.

Додао је да треба избори да се припреме на прави начин и да се после бира нова Влада.

-Боље да тешке ријечи остану међу нама у парламенту а не међу грађанима. Ја сам синоћ одмах после сједнице на којој је изгласано неповјерење Влади казао да ће већ данас почети консултације...Разговараћемо, компелат процес треба да добије јасну динамику...Неформале комуниакције су почеле...-поручио је Конатар.

Краповић је казао да су Демократе отоворене.

- Ми ћемо наставити да се понашамо конструктивно...Једна од три замјерке коју сам иамо према премијеру Кривокапићу је комуникација са већином, то што немамо мањинске народе унутар владе. Наш став је да мањине у Црној Гори морају бити став сваке Владе- казао је Краповић између осталог.

Према његовим ријечима Влада је била један експеримент, експертски модел. Он је рекао да сматра да оно што се синоћ догодило враћа ДПС на власт. Радуновић је казао да ДФ неће то дозволити и да је прошла Влада експеримент УРА-е.

Конатар је поручио да ако се не дође до договора треба онда да се изађе на изборе.Радуновић је истакао да треба прво да установе да ли начелно постоји шанса за договор између три колаиције.

-Обавеза свих нас је да направимо нову Владу. Ако ће неко да прави нову владу са ДПС-ом , нема што да се договара са нама- поручио је Радуновић.

Конатар је казао да моли грађане да не насједају на било какве манипулације и да се нада да ће следећа влада бити боља и наставити све оно што је било добро а што је урадила влада Здравка Кривокапића.

-Мислим да смо се касно сјетили да условљавање није добро...Гарантујем грађанима да сваки галс који је дат Демократама неће бити продат ни издат-поручио је између осталог он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:19