Ratko Knežević / - FOTO: FACEBOOK
19/12/2022 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ratko Knežević najavio da se vraća u Crnu Goru: Vakat je da svedem račune

Bivši prijatelj i kum Mila Đukanovića godinama iznosi teške optužbe na račun ranije crnogorske vlasti za šverc cigareta

Bivši šef crnogorske misije u Vašingtonu Ratko Knežević najavio je da će se vratiti uskoro u Crnu Goru da bi, kako kaže, "sveo račune sa svojim protivnicima". 

Knežević, podsjetimo, godinama živi u Londonu, a bivši kum i prijatelj predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića našao se u društvu sa biznismenom Duškom Kneževićem.

Predsjednik Atlas grupe objavio je njihovu zajednu fotografiju na njegovom Instagram profilu, najavljujući povratak Ratka Kneževića.

- Proveo sam prijatno veče u Londonu tokom večere, u restoranu NOBU na Mayfair-u, sa Ratkom Kneževićem, poslije njegovog povratka sa Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru gdje je bio specijalni gost FIFA. I, normalno, neizbježna tema razgovora je bila Crna Gora. Ratko Knežević priprema svoj povratak u Crnu Goru. "Vakat je da se vrnem u Crnu Goru, poslije 21 godine, i svedem račune sa mojim političkim protivnicima", najavio je moj prezimenjak - napisao je Duško Knežević na profilu. 

Ratko Knežević godinama iznosi teške optužbe na račun ranije crnogorske vlasti za šverc cigareta.

U svojim ranijim javnim istupima često je govorio da je Milo Đukanović problem, a ne rješenje situacije u Crnoj Gori.

Ратко Кнежевић о Ђукановићу: Кад сам те упознао ниси имао одијело да обучеш

- Crna Gora je zastala ka svom kretanju EU zbog njega i enormne korupcije, koja je u Crna Gora najveća na Balkanu. Milo i njegova partija su problem broj jedan - kazao je Knežević u intervjuu za RTV NK prošle godine. 

Čuven je i njegov komentar o Đukanoviću, kada je bila u jeku afera Pandorini papiri. Knežević je tada pozvao Evropsku uniju da istraži slučaj.

Đukanoviću je tada poručio: Dobro se znamo. 

- Kad sam te upoznao nisi imao odijelo da obučeš, kravatu da staviš, a kamoli sat. Proveo si 31 godinu na državnim funkcijama. Proveo si šest mjeseci dva puta kao tobože privatnik ali pri tom si ostao vođa partije. Sve to što ste ti, kao šar ekselansPEP, tvoj brat, tvoja  sestra, tvoj sin (svi su PEP i nijedna ozbiljna europska i američka banka im ne bi otvorila ni običan, a kamoli račun), napravili, pripada građanima Crne Gore - zaključio je  tadaKnežević.

Podsjetimo, premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na ljeto ove godine su se tokom boravka u Dubrovniku sreli sa Kneževićem.

Abazović i Adžić sa Ratkom Kneževićem u Dubrovniku: Širimo ljubav i regionalnu saradnju

Jedna od tema tog razgovora, prema navodima iz Vlade, bila je i šverc cigareta preko Crne Gore. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:27