Šaranović i Lajčak / - FOTO: MUP
30/11/2023 u 15:54 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović-Lajčak: Crna Gora primjer pouzdanog partnera na Zapadnom Balkanu

Kako navode u saopštenju MUP-a, Šaranović je izrazio jasnu namjeru nove Vlade da Crnu Goru vrati na integracioni put, uz snažno ubrzanje ispunjavanja preostalih obaveza iz EU agende

Tokom zvanične posjete Briselu ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za regionalna pitanja.

Kako navode u saopštenju MUP-a, Šaranović je izrazio jasnu namjeru nove Vlade da Crnu Goru vrati na integracioni put, uz snažno ubrzanje ispunjavanja preostalih obaveza iz EU agende.

Ministar je naglasio da su prioriteti MUP-a u potpunosti zasnovani na ostvarivanju rezultata iz pregovaračkog procesa, sa posebnim akcentom na pregovaračka poglavlja 23 i 24.

- Sprovođenjem reformi osnažićemo sopstvene kapacitete i učiniti ih spremnim za buduće članstvo u Uniji - dodao je Šaranović.

Lajčak je kazao da prvi koraci koje je napravila 44. Vlada na samom početku mandata šalju odlučnu poruku - da je Crna Gora spremna da predano radi na putu ka punopravnom članstvu.

- On je na sastanku Šaranoviću dodatno potvrdio da Evropska unija snažno podržava Crnu Goru, posebno imajući u vidu obnovljenu i snažnu političku volju i napore institucija da se pregovarački proces ubrza - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:49