Damir Šehović / - SD
24/02/2024 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: Divimo se hrabrosti i odlučnosti ukrajinskog naroda u borbi za slobodu

On je istakao da neprihvatljiva i ničim izazvana agresija nije samo napad na ukrajinski narod i državu, već i na temeljne univerzalne vrijednosti mira, demokratije i ljudskih prava koje kao civilizovani svijet dijelimo

U danima kada se obilježavaju dvije godine od početka apsolutno neopravdane i brutalne agresije Rusije na Ukrajinu, izražavamo svoju iskrenu i nepodijeljenu podršku i solidarnost sa ukrajinskim narodom u njihovoj herojskoj borbi za slobodu- saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović.

On je istakao da neprihvatljiva i ničim izazvana agresija nije samo napad na ukrajinski narod i državu, već i na temeljne univerzalne vrijednosti mira, demokratije i ljudskih prava koje kao civilizovani svijet dijelimo.

- Svjedoci smo neopisive patnje, gubitka nevinih ljudskih života i razaranja koje donosi ovaj od strane Rusije nametnuti rat. To posebno istinski razumijemo i osjećamo mi Crnoj Gori, koji smo i sami godinama na meti malignog ruskog uticaja, zbog čega jako dobro znamo šta podrazumijeva suočavanje sa izazovom očuvanja sopstvene slobode- naveo je on.

U ovim teškim vremenima, ističe, stojimo čvrsto uz ukrajinski narod, divimo se njihovoj hrabrosti, odlučnosti i spremnosti da se nepokolebljivo bore za svoje pravo na miran život.

- Zajedno možemo i moramo raditi na izgradnji svijeta u kojem su vrijednosti slobode, suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih naroda neotuđiva prava koja niko ne smije da na besprizoran način urušava, gdje se konflikti rješavaju dijalogom, a ne golom silom. Ali uz čvrsto uvjerenje da se pomenuti pristup jednako mora odnositi na sve, uključujući i Bliski istok, koji se, nažalost, suočava sa istim izazovima. Stoga je naša ljudska i prijateljska podrška Ukrajini ujedno i potvrda naše potpune predanosti upravo takvim, univerzalno prihvaćenim vrijednostima, koje na identičan način moramo braniti svuda i na svakom mjestu- zaključio je Šehović.

Zelenski: Niko od nas neće dozvoliti da Ukrajina nestane

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:31