Pokret evropa sad / - PES
09/03/2024 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: DPS vladao na podjelama, PES je okrenut ka budućnosti

Navodi šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrije Nikolića da Pokret Evropa sad (PES) vodi antidržavnu politiku, bizarni su i pokazuju da ta partija svakodnevno propada kao opozicija, ocijenio je poslank PES-a Armen Šehović.

Nikolić je ranije danas kazao da je PES, predlogom da se inicijativa za smjenu predsjednika parlamenta Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice, potvrdio da podržava Mandićevu antidržavnu i antievropsku politiku.

Nikolić: Inicijativa o smjeni Mandića biće razmatrana na prvoj narednoj sjednici



Prema riječima Šehovića, dok je DPS vladao na podjelama i samo deklarativno zastupao evropske vrijednosti, brojni građani, dominantno sa sjevera, iseljevali su se iz Crne Gore.

- Sa druge strane, PES u svom političkom djelovanju ostaje posvećen misiji društvenog blagostanja i prosperiteta naših građana. Naše politike i inicijative su uvijek bile i uvijek će biti u skladu sa ključnim vrijednostima i principima na kojima počiva građanska Crna Gora- naveo je on.

Aktuelna Vlada i parlamentarna većina, kaže Šehović, ostaju posvećeni afirmaciji vladavine prava, ubrzanom evropskom putu i unaprjeđenju životnog standarda.

- Okrenuti smo budućnosti i imamo viziju da osnažimo svakog građanina i ojačamo temelje našeg građanskog društva.  Ukoliko kolege iz DPS-a žele da se reformišu, moraju se distancirati od retrogradne politike, koja svakim danom ima sve manje pratilaca.  Zato očekujemo da umjesto destrukcije budu konstruktivna opozicija, koja će se iskreno radovati uspjesima naše zemlje na putu evropskih integracija- zaključio je on.

DPS: PES instrument u rukama NSD-a, Mandić šef parlamentarne većine

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:25