Šehović / Foto: LAZAR RUZIC
30/11/2022 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehovićevoj partiji smeta proslava ujedinjenja sa Srbijom: Ovo je provokacija

Dobronamjerno sugerišemo meritornim političkim subjektima, da momentalno intervenišu i spriječe održavanje ove manifestacije, poručuju u SD-u Berane

Na najavu svečanog obilježavanja godišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije, u Centru za kulturu u Beranama, reagovala je Socijaldemokratska partija, na čelu sa Damirom Šehovićem. 

Otvara se Srpska kuća u Beranama, dolaze Budimir Dubak i Bećir Vuković

Podsjetimo, za sjutra je u Beranama najavljeno i otvaranje Srpske kuće.

Najavljeno je i uručenje godišnje nagrade „Slava Srbinu" profesoru Božidaru Bojoviću, a u Domu kulture biće priređen kulturno-umjetnički program.

Reagovanje SD Berane prenosimo integralno: 

Sa apsolutnim prezirom se odnosimo prema namjeri organizatora da u beranskom Centru za kulturu sprovedu manifestaciju koja proslavlja godišnjicu takozvanog ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom.

Svi koji imalo poznaju istorijske činjenice znaju da je u pitanju anektiranje naše zemlje i neutralisanje suvereniteta od strane pomenutog susjeda a  istovremeno i zatiranje crnogorske nacije. 

Pozivamo rukovodstvo Opštine Berane da momentalno suspenduje sramnu manifestaciju koja simbolizuje najveće posrtanje u istoriji Crne Gore.

Ovo ima za cilj provokaciju svih dobronamjernih građana Berana koji žele da žive u ovom gradu i koji osjećaju pripadnost svojoj a ne tuđoj državi.

Mora postojati spremnost da se ovakvi događaji obilježavaju u smislu podsjetnika da se nikad više nešto slično ne ponovi a ne kao u ovom slučaju da se isti proslavljaju.

Još jednom, dobronamjerno sugerišemo meritornim političkim subjektima, da momentalno intervenišu i spriječe održavanje ove manifestacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:45