Ilustracija / - SNP
03/08/2023 u 11:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP povodom godišnjice potpisivanja TU: Ponosni na trajni pečat koji smo ostavili svom narodu

Ključnom ulogom u 43. Vladi svim vjerskim zajednicama dali smo potpuno identična prava, navode u saopštenju

Dan potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC ispisan je u istoriji kao dan borbe za vjeru i slobodu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

- Godinu dana je od potpisivanja Temeljnog ugovora i onoga što je Socijalistička narodna partija ispunila ulaskom u 43. Vladu. Godinu dana je od postavljanja kamena temeljca u odnosima između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, u koji je utkana sva borba ovog naroda za vjeru, na koju smo ponosni. Svjesni da će nakon ispunjenog obećanja koje smo dali građanima Crne Gore 43. Vlada izgubiti povjerenje u Skupštini Crne Gore, svjesni i toga da nam mnogi nijesu vjerovali, potpisali smo Temeljni ugovor sa SPC i na taj način Crkvi dali legitimitet i vjekovni kontinuitet koji je stvorio Crnu Goru, navodi se u saopštenju.

Dodaju da više od godinu borbe naroda za vjeru, dostojanstvena borba iskazana veličanstvenim litijama koje su našu zemlju i narod približili nebeskom svodu ponosnih i doslednih, koje su naš narod i naciju uzdigle u očima svih naroda i nacija na svijetu - kako se dostojanstveno boriti za svoju vjeru.

- Ključnom ulogom u 43. Vladi svim vjerskim zajednicama dali smo potpuno identična prava. Ponosni smo i srećni što smo u tome uspjeli. Na ovaj način poslali smo poruku mira i tolerancije i izgradili društvo pravde i jednakosti kada su u pitanju vjerske zajednice u našoj državi. Ovaj dan treba da bude ispisan u istoriji kao dan borbe za vjeru i slobodu! A mi ćemo uvijek biti ponosni na trajni pečat koji smo ostavili svome narodu! Obećali i ispunili!, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:06