за контића / - Ин4С
21/08/2022 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: Tajnim dogovorom DPS-a i Demokrata srušena 43. Vlada

Nijednog trenutka nismo zastali u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, stvorili smo pretpostavke da SDT i v.d. VDT-a rade svoj posao hrabro, odlučno i profesionalno, naveli su iz SNP-a

Neprincipijelnim i tajnim dogovorom DPS-a i Demokrata, kome su se pridružile manje partije, u noći između 19. i 20. avgusta srušena je 43. Vlada Crne Gore. Istina, Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore, ali i sa najvećim rezultatima i uspjesima, saopštili su Socijalističke narodne partije.

Nijednog trenutka nismo zastali u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, stvorili smo pretpostavke da SDT i v.d. VDT-a rade svoj posao hrabro, odlučno i profesionalno, naveli su iz SNP-a.

- Uhvatili smo se u koštac sa brojnim problemima u oblasti finansija, pravde, zdravstva, prosvjete, poljoprivrede, sporta. Zadržali smo postojeći nivo plata i penzija i obavezali se da od početka naredne godine minimalna penzija bude 270 eura. Regulisali smo platni promet sa Srbijom nakon toliko godina i dogovorili stabilno snabdijevanje hranom iz Srbije u narednim teškim mjesecima koji dolaze - ističu iz partije.

Dodaju da su radili na unapređenju stanja u bolnicama i domovima zdravlja, da su postavili kamen temeljac za izgradnju Klinike za mentalne bolesti, nakon što vlast DPS-a 30 godina na tom polju ništa nije uradila.

Podsjećaju da su radili na poboljšanju stanja u crnogorskoj prosvjeti i krenuli sa realizacijom infrastrukturnih objekata milionske vrijednosti, kao i u proces izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora koji će dovesti do poboljšanja materijalnog statusa prosvjetnih radnika.

- Suočili smo se sa naslijeđenim problemima u sportu i ispratili svaki uspjeh naših sportista. Vlada je utvrdila Nacrt zakona o porijeklu imovine, od koga toliko strahuju brojni funkcioneri DPS-a - naveli su.

Ono na šta smo posebno ponosni i zbog čega smo i u ušli u manjinsku Vladu smo ostvarili. Nakon deset godina, potpisan je Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, čime su konačno ovoj najbrojnijoj vjerskoj zajednici u Crnoj Gori data prava koja su joj tako dugo uskraćivana. Naročito smo zadovoljni zbog ovog dostignuća jer smo ostvarili obećanje koje smo dali građanima i vjernicima, te ispunili amanet sa Trojčindanskog sabora i sa vanvremenskih litija. Nijednog trenutka nismo posustali i uz nespornu odlučnost premijera Abazovića riješili smo ovo pitanje koje je tako dugo opterećivalo Crnu Goru, kazali su u saopštenju.

To je bio povod, kako kažu, za rušenje 43. Vlade.

Dodaju da ne žale što su bii u njoj jer znaju da su u saradnji sa Urom i drugim partijama postigli velike stvari, o kojima će istorija suditi.

- Posvećeni što bržem ulasku Crne Gore u EU, reformama, povećanju zaposlenosti i omogućavanju boljeg života građana, odlučni da suzbijemo organizovani kriminal i korupciju i građanima omogućimo bolji život, nastavljamo dalje do formiranja nove Vlade ili raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora - poručili su iz SNP-a.

U saopštenju su poručili da je borba za pravednu i razvijenu Crnu Goru počela i da ih niko na tom putu neće zaustaviti.

- Od izbora ne bježimo i uvijek smo spremni za svaku provjeru građana. Takođe, sigurni smo da ubuduće neće biti nijedne ozbiljne Vlade bez adekvatnog učešća SNP-a - zaključuju u ovoj partiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:55