Milojko Spajić - ministri / - VLADA
09/02/2024 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić i ministri krenuli u pripremu strateškog partnerstva sa Francuskom

Tokom marta se očekuje da prvi korak završe i ministarstva zdravlja dvije zemlje

Realizacija najavljene strateške saradnje između Francuske i Crne Gore od velike je važnosti za 44. Vladu, navodi se u saopštenju Kabineta premijera.

- Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, nedugo nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji je potvrdio zainteresovanost za potpisivanje Krovnog strateškog dokumenta o saradnji dvije zemlje, razgovarao je sa ministrima zaduženim za planirana četiri stuba saradnje: Filipom Ivanovićem, Draganom Krapovićem, Vladimirom Martinovićem, Novicom Vukovićem, Vojislavom Šimunom i Filipom Radulovićem, o daljim koracima na tom planu, saopšteno je iz Spajićevog Kabineta.

Tokom sastanka je istaknuto da je Ministarstvo odbrane odmaklo u procesu priprema za potpisivanja sporazuma o saradnji sa kolegama iz Francuske i realizacija bi mogla da se desi vrlo brzo.

- Tokom marta se očekuje da prvi korak završe i ministarstva zdravlja dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

Planirano je da strateški sporazum bude oslonjen na još dva stuba: izgradnji infrastrukture i ekologiji, pa će resorna ministarstva početi pripreme za uspostavljanje saradnje.

- Konstatovano je da bi realizacija jednog ovakvog dokumenta mogla da doprinese ubrzanom razvoju Crne Gore, ali i EU putu, dodaje se u saopštenju.

Zato je zaključeno da je neophodno efikasno reagovati i pripremiti se da ugovor što prije bude spreman sa crnogorske strane.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:54