/ - FOTO: GP URA
18/03/2024 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Spajić i Radulović nastavljaju sa obmanama, grant i kredit za nastavak izgradnje auto-puta obezijedila 43. Vlada

Vlada Milojka Spajića nastavlja sa "paf paf" politikom koja se ogleda u donošenju protivzakonitih i netransparentnih odluka, kao i predstavljanjem rezultata 43. Vlade kao sopstvenih, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA, dodajući da je najnoviji primjer za to finansiranje nastavka izgradnje dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica.

Oni su napomenuli da smo prvobitno imali najave premijera Spajića i ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića, da će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz budžetskih sredstava i da će izgradnja krenuti već tokom 2024. godine.

Spajić: Dobili smo kredit od 200 miliona i grant od 250 za autoput

- Na sreću svih građanki i građana, sa čijim novcem se nova Vlada razbacuje, dok olako državu dodatno zadužuju, Spajić i Radulović su se sada predomislili i odlučili se da ipak opovrgnu ono što su najavljivali, kao i nebrojano puta do sada, pa će se nastavak izgradnje autoputa finansirati iz granta od 200 miliona od Evropske komisije i 200 miliona eura jeftinog kredita od EBRD-a. Kao i obično, da bi sve dobilo komični karakter, potrudili su se Spajić i Radulović predstavljajući to kao svoj uspjeh, a istina je da je Vlada Dritana Abazovića dogovorila sa Evropskom komisijom dobijanje granta od 200 miliona i kredita sa kamatom od jedan odsto za nastavak izgradnje autoputa, poručili su iz URA-e.

Iz URA-e su zaključili da oni blagonaklono gledaju na to što se Spajićeva Vlada diči rezultatima Vlade Dritina Abazovića, jer time jasno potvrđuje ispravnost njene politike i njen domaćinski odnos prema javnim finansijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:35