/ Административни одбор
18/05/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Администратини одбор: Дедовића и Радуловић предложени чланове Комисије

Разматраће се и предлог плана рада Административног одбора за 2021. годину

На данас одржаној 13. сједници, Административни одбор је дао претходно мишљење на Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији Службе Заштитника/це људских права и слобода Црне Горе, од 11. маја 2021. године.

На сједници је у својству предлагача акта, сагласно члану 67 став 1 Пословника Скупштине Црне Горе, учествовао у раду Синиша Бјековић, Заштитник људских права и слобода и Данко Дамјановић, генерални секретар Заштитника људских права и слобода  Црне Горе.

- Административни одбор Скупштине Црне Горе је у наставку поступка утврђивања предлога за два члана Комисије за рангирање кандидата за члана Одбора Регулаторне агенције за енергетику, утврдио Предлог одлуке за два члана Комисије. У вези са тим, Одбор је одлучио да предложи Скупштини да Дејана Дедовића и Жану Радуловић предложи Влади Црне Горе за чланове Комисије. Административни одбор Скупштине Црне Горе у наставку поступка за утврђивање предлога кандидата за два члана Комисије за концесије Црне Горе, из реда угледних стручњака, није утврдио Предлог кандидата за два члана Комисије по Јавном позиву од 18. марта 2021. године, јер ни један од предложених кандидата није добио потребну већину  гласова чланова Одбора. Одбор је одлучио да поново упути Јавном позив за утврђивање предлога кандидата за два члана Комисије за концесије Црне Горе, из реда угледних стручњака. У вези са тим, Одбор је одлучио да Јавни позив објави на вебсајту Скупштине Црне Горе и у дневним новинама „Дан" -саопштено је из Скупштине.

Одбор је покренуо и поступак именовања предсједника и шест чланова Жирија за додјелу Тринаестојулске награде. У вези са тим, Одбор је одлучио да упути позив клубовима посланика у Скупштини Црне Горе, да доставе предлоге кандидата за именовање предсједника и шест чланова Жирија за додјелу Тринаестојулске награде, до 26. маја текуће године.

Административни одбор Скупштине Црне Горе  упознао се са Годишњим  извјештајем о раду Одбора за 2020. годину. Такође, Одбор се упознао и са Нацртом плана рада Одбора за 2021. годину, полазећи од надлежности Административног одбора утврђене Пословником Скупштине Црне Горе и Програма рада Владе Црне Горе за 2021. годину и одлучио да се о истом изјасни на наредној сједници, а након  добијених предлога и сугестија чланова Одбора, када ће се и утврдити садржај Плана рада Одбора за 2021. годину.

- Одбор је у оквиру тачке Дневног реда „Текућа питања“ у складу са Законом о зарадама запослених у јавном сектору и другим важећим прописима, донио: Рјешење о престанку права на зараду и Рјешење о праву на отпремнину на име Милорада Вулетића, ранијег  посланика  у Скупштини Црне Горе. Такође, у оквиру ове тачке дневног реда, предсједник Одбора је упознао чланове Одбора и јавност о захтјевима надлежних органа за давање одобрења за покретање кривичног поступка против одређеног броја посланика, који ће бити на дневном реду сједнице Одбора у наредном периоду- саопштено је након сједнице Одбора.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:47