foto: Skrinšot / - FOTO: SKRINšOT
30/07/2022 u 22:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odbor odlučio: Vučinić, Korać, Šoć i Kurgaš kandidati za Sudski savjet

Koprivica je naglasio da niko na njega nije vršio pritisak, a naglasio je da na njega ne može uticati ni premijer Dritan Abazović, kao ni njegov šef

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdio je predlog kandidata za Sudski savjet. Najveći broj glasova su dobili četiri kandidata Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fihret Kurgaš.

Poslanici DF-a Slaven Radunović, Jovan Vučurović i Predrag Bulatović su bili uzdržani za sve kandidate.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica  iz Demokratske Crne Gore zakazao je za 21 sat sjednicu na kojoj su izabirana četiri člana Sudskog savjeta, a dnevni red je usvojen jednoglasno.

Koprivica je naglasio da niko na njega nije vršio pritisak, a naglasio je da na njega ne može uticati ni premijer Dritan Abazović, kao ni njegov šef.

- Na mene niko nije vršio pritisak da sazovem sjednicu. Predstavnici SDP-a URE, DPS-a, SNP-a, SD-a tražili suda to bude večeras. I predsjednica Skupštine je insistirala, moja je odluka time već bila predodređena jer bih u suprotnom ja bio neko ko blokira i privatizuje ovaj Odbor - naveo je on.

Poslanici DF-a su tražili da se Odbor sjutra odredi prema ovim pitanjima, ali poslanici DPS-a, SDP; SD-a i URA su bili da se Odbor večeras.

Na početku poslanik DF-a Jovan Vučurović je zatrapio da se odgodi za sjutra, ali Miloš Nikolić iz DPS-a je bio protiv tog predloga jer žele da sjednicu Odbora završe večeras. Sa njim je bila saglasna i poslanica SDP-a  Draginja Vuksanović-Stanković (SDP).

Poslanik SD-a Boris Mugoša ocijenio je da sjutra ističe redovno zasijedanje, da su saslušanja kandidata završena, te da treba glasanje završiti večeras.

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak uključila se elektronski, te kazala da sa njom niko nije ni pokušao da se dogovori oko Sudskog savjeta, pa je i ona bila za odlaganje.

Poslanik Slaven Radunović je naglasio da su data obećanja povodom Temeljnog ugovora sa SPC i da treba sačekati nekoliko dana, jer ima najava da će to biti ispunjeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:05