/ - SKRINšOT/DPS
24/05/2024 u 12:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rakočević: Pozivamo parlamentarnu većinu da poštuje zakon i izabere novi sastav DIK-a

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao je na pres konferenciji da pozivaju parlamentarnu većinu da poštuju zakon i izaberu novi sastav DIK-a.

- Jedan od razloga zašto većina ne želi da izabere nove članove Državne izborne komisije (DIK), je opstrukcija obaveza na putu ka Evropskoj uniji, a drugi razlog je da mogu nakon scenarija u Andrijevici i Šavniku da ospore izbore koji im se ne svide u opštinama gdje slijede izbori - poručio je Rakočević.

On je istakao da je prošlo godinu dana kako parlamentarna večina na Administrativnom odboru ne želi da usvoji novi sastav Državne izborne komisije (DIK).

-Imate situaciju da u Državnoj izbornoj komisiji nema članova PES-a koji je najjači subjekt u crnogorskom parlamentu, a tamo sjedi član Pokreta za promjene koja nije parlamentarna stranka, znači zakon je prekršen - pojasnio je Rakočević.

On je naglasio da ponovo voljom parlamentarne većine DPS ne zasijeda u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

-Pitanje je da li je to prema zahtjevima Mandića i Kneževića koji uslovljavaju ovakvim opstrukcijama podršku Vladi Spajića ili je Spajić sa njima kreator ovakve politike koja koči Crnu Goru put ka članstvu EU - zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 11:54