Вујовић (Фото: СДП)
04/08/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Антиевропско понашање се неће толерисати

Зато је, наводи он, Црној Гори потребна јасна проевропска и реформска власт и администрација

Изјава портпаролке Европске комисије Ане Писонеро о потреби широке подршке именовању чланова Тужилачког савјета потврда је исправности става СДП, којим у континуитету упорно позивамо власт да се окрене дијалогу и договору, умјесто наметању једностраних рјешења у области правосуђа, наводи се у саопштењу генералног секретара СДП-а Ивана Вујовића.

-ЕУ овим ставом јасно маркира и критикује све оне политичке актере нове власти који би хтјели да у брзопотезној процедури, лишеној стварног дијалога, именује чланове Тужилачког савјета. Оцјена наших европских партнера је и снажна порука дијелу власти, предвођеном ДФ и УРА, да се антиевропско и једнострано понашање и наметање рјешења неће толерисати и да би наставак такве праксе и дефинитивно зауставио наш пут ка ЕУ-наводи Вујовић.

Због тога, додаје он, одлуку предсједника Скупштине да не подлегне уцјенама коалиционих партнера и тако спријечи збрзавање овог процеса свакако треба поздравити, будући да се тиме, како наводи Вујовић, даје простор за широки консензус који је, прије свега, љековит за унутрашњу стабилност и успостављање минимума повјерења.

-СДП  је увијек била на становишту да је неопходно тежити дијалогу и договору, посебно када је ријеч о кључним питањима наших ЕУ интеграција. Сви они који желе да правно-политичким насиљем и којекаквим квазиреволуционарним методама рјешавају отворене и наслијеђене проблеме морају бити свјесни да ово друштво гурају у још веће проблеме и додатно удаљавају од нашег ЕУ циља- пише у саопштењу Вујовића.

Зато је, наводи он, Црној Гори потребна јасна проевропска и реформска власт и администрација.

-Лишена националистичко – антизападног приступа, као и јефтиног и инфантилног саморекламерства којем дневно свједочимо- закључује Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:53