Иван Вујовић / - IGOR SLJIVANCANIN
01/03/2022 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Пред Европским парламентом Резолуција о руској агресији на Украјину

Данас је цијели свијет уједињен у осуди инвазије на Украјину, док ЕУ заједништво и евроатлантско партнерство никада није било снажније, поручио је генерални секретар СДП-а.

Црна Гора је обезбјеђивањем снажне парламентарне већине за СДП-ов предог Резолуције о осуди руске агресије на Украјину потврдила приврженост европским вриједностима и као прва у региону иницирала усвајање овако важног политичког документа, Иван Вујовић, генерални секретар СДП-а.

- Данас ће се и пред Европским парламентом наћи Резолуција о руској агресији на Украјину, чиме ће се послати снажна европска порука о непристајању на војну агресију на једну суверену земљу. Данас је цијели свијет уједињен у осуди инвазије на Украјину, док ЕУ заједништво и евроатлантско партнерство никада није било снажније. Заједнички одговор демократског свијета је најбољи пут да се из безбједносне кризе, без преседана након 2.свјетског рата, изађе са што је могуће мањим посљедицама - каже Вујовић.

Истиче да Украјина ових дана преживљава терор и окупацију своје земље, бруталне нападе и на цивиле и цивилне објекте, и зато цијели демократски свијет има обавезу да стане уз украјински народ и све грађане ове земље.

- СДП ће о парламентарној иницијативи о осуди руске агресије упознати све своје међународне партнере, како би и међународној јавности до краја било јасно јасно да у Црној Гори постоји јасна европска врједносна већина, која је посебно у новим околностима снажно сидро њене стабилности на европском и евроатлантском курсу - наводи Вујовић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:47