Вукчевић  / Фото: Фејсбук
25/08/2021 u 15:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукчевић шокиран ставом Министарства: Црна Гора у НАТО је за мене светиња

Mоја подигнута рука нема никакве везе са нацизмом, тврди Цетињанин

Пошто је Министарство одбране јуче саопштило да ће против службеника Војске Црне Горе Ђорђија Вукчевића бити покренута процедура утврђивања повреде војних прописа, пошто је у недјељу 22. августа фотографисан на скупу на Цетињу како изводи нацистички поздрав, Вукчевић се огласио саопштењем, наводећи да је шокиран ставом Министарства.

Службеник Војске отворио боловање да би присуствовао комитским скуповима

Како је казао, каатегорички демантује оптужбе садржане у медијима. 

- Фотографија која је објављена као илустрација текста није настала на Цетињу 22. августа ове године, него још 2017. у Липи Цуцкој. Злонамјерна је и подла манипулација да фотографија приказује "нацистички поздрав". Моја подигнута рука нема никакве везе са нацизмом, као што с том мрачном идеологијом ништа немам ја, нити су имали моји преци. Оба моја дједа борили су се у Другом свјетском рату против наци-фашизма, а ја и цијела моја породица одгајани смо у том духу. Није истина оно што је написано да сам подофицир у Војсци Црне Горе. Истина је да сам у Војсци Црне Горе запослен као цивилно лице и то ме чини поносним. Служење домовини је породична традиција и неизмјерна част за мене и свакога мога- поручио је Вукчевић. 

Додао је да је за њега шокантно изненађење саопштење Министарства одбране, у ком се, како тврди,практично прихватају као истина медијске манипулације.

- Слободна, грађанска, суверена Црна Гора у ЕУ и НАТО светиња је за коју се борим. А сви који подлим манипулацијама покушавају да ми прикаче етикете и дискредитују ме као човјека, своје прљаве оптужбе морати да докажу на суду- закључио је Вукчевић. 

Министарство одбране, на челу са Оливером Ињац, огласило се синоћ након скандалозне фотографије која данима кружи друштвеним мрежама, а на којој се види Вукчевић на протестном скупу са подигнутом руком док изводи нацистички поздрав.

Из ресора су поручили да је против Вукчевића покренута процедура утврђивања повреде војних прописа, као и утврђивање његове дисциплинске одговорности за кршење Закона о Војсци, Правила службе и Kодекса војне етике.

Такође су истакли и да је у претходном периоду Вукчевић отворио боловање и да је занемаривао своје радне обавезе, што га није спречавало да присуствује скуповима такозваних комита. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:31