Suzana Mugoša / - FOTO: PR Centar
05/01/2024 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ZBCG: Ispitati veze Suzane Mugoše sa "kavačkim klanom", njenog sina suspendovati iz policije

Za budućnost Crne Gore očekuje da SDT odgovori da li je formiralo predmet protiv Suzane Mugoše nakon njene tvrdnje da je presuda Apelacionog suda kupljena u korist lidera ZBCG

Koalicija ZBCG poziva SDT da ispita današnje navode koji su objavljeni u “Vijestima” o mogućim vezama sudije Suzane Mugoše i kavačkog klana.

- Nakon što su Petar Lazović i Ljubo Milović uz finansijsku logistiku Radoja Zvicera pokušali da podmire sudiju Seku Piletić kako bi liderima koalicije ZBCG bila potvrđena sramna prvostepena presuda koju je izreklo vijeće Suzane Mugoše, danas imamo još jedan flagrantni dokaz o sprezi kriminalnog klana sa sudijom Mugošom i članovima njene porodice - saopšteno je iz ove koalicije.

Podsjećamo, danas su Vijesti objavile prepisku gdje se vidi kako je odbjegli policajac Ljubo Milović istraživao  među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sutkinje Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju – prebijanjem jastuka. Milović od saradnika dobija poruku u kojoj se tvrdi da je Duško Knežević "umiješao prste" i navodi se ime osobe za koju vjeruju da je sporni snimak proslijedila Kneževiću.

- Treba li podsjećati javnost da smo u jednom od naših saopštenja tražili od SDT-a da ispita navode da li je Suzana Mugoša u hotelu “Podgorica” imala sastanak sa Zoranom Lazovićem kako bi njenog sina Novaka Mugošu vratili iz Danilovgrada u Podgoricu gdje je bio po kazni premješten. A i ovom prilikom želimo potencirati način prijema Novaka Mugoše u SAJ bez konkursa i to u julu mjesecu 2018. godine, upravo u mjesecu kad je sudija Mugoša potvrdila status svjedoka saradnika Saši Sinđeliću, i na taj način verifokovala njegov lažni iskaz kao istinu - saopšteno je iz ove koalicije.

Za budućnost Crne Gore očekuje da SDT odgovori da li je formiralo predmet protiv Suzane Mugoše nakon njene tvrdnje da je presuda Apelacionog suda kupljena u korist lidera ZBCG i da li je pomenuta sudija saslušana u svojstvu građanina ili osumnjičene?

- Izgleda je postalo sasvim prirodno da u nastavcima čitamo dokaze kako su pripadnici Kavačkog klana, kriminalizovani policajci, tužioci i sudije, bili spregnuti protiv nekadašnjeg DF- a, a sadašnje koalicije ZBCG, i to sve sa ciljem da lidere ovog saveza  ili pošalju u zatvor ili likvidiraju. Posle današnje objave u “Vijestima” jasno je da Novak Mugoša treba odmah da bude suspendovan i saslušan zbog njegovih veza sa Kavačkim klanom, a njegova majka, sudija Suzana Mugoša, odavno je trebalo da bude procesuirana i isključena iz sudske organizacije. Međutim, ne da nije došlo do njenog procesuiranja, već je Suzana Mugoša sad kandidat za VDT-a, što predstavlja terminalnu fazu umiranja crnogorskog pravosuđa. A sin Novak Mugoša, umjesto jastuka, sad upotrebljava pendrek i pištolj po nalozima Ljuba Milovića. I onda dolazimo do čuvene rečenice Vesne Medenice, da nam je zbilja trebalo j….i majku četničku, jer smo se jedini usudili da se uhvatimo u koštac sa ovom kriminalnom hobotnicom čiji pipci još stežu Crnu Goru - saopšteno je iz ove koalicije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:59