DANIJEL ŽIVKOVIć  / FOTO: DPS
14/02/2024 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: Vraneš je prava slika parlamentarne većine, krivica isključivo na PES-u

Ne treba ipak kriviti ni Mandića ni Vraneša ni NSD, oni samo koriste kukavičluk i odsustvo kičme navodno građanskih partija koje pod maskom kritike DPS-a i bivše vlasti zapravo potiru državu Crnu Goru dok svoj mir kupuju namirivanjem funkcijama, privilegijama i sitnim ličnim i partijskim interesima, naveo je Živković

Aktuelni predsjednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš, prava je slika aktuelne parlamentarne većine i svega što se dešava u Crnoj Gori od promjene vlasti 30. avgusta do danas, ocijenio je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore, Danijel Živković.   

- Primitivizam i nacionalistička politika koja ruši građanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada su već konstanta u političkom životu naše države. Dario Vraneš samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne većine i namjerno zabija prst u oko PES-u, Demokratama i URA-i pokazujući na taj način da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandić vlasnici ove većine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori, naveo je Živković.

Kako je dodao, ne treba ipak kriviti ni Mandića ni Vraneša ni Novu srpsku demokratiju.

- Oni samo koriste kukavičluk i odsustvo kičme navodno građanskih partija koje pod maskom kritike DPS-a i bivše vlasti zapravo potiru državu Crnu Goru dok svoj mir kupuju namirivanjem funkcijama, privilegijama i sitnim ličnim i partijskim interesima. Zbog toga odgovornost treba tražiti u URA-i i Demokratama ali prije svega u Pokretu Evropa sad. Jer čak i Dritan Abazović, koji je nakon 30. avgusta omogućio prodor velikosrpskog nacionalizma i šovinizma u Crnu Goru nikad nije dozvolio da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine Crne Gore, saopštio je Živković.

Vraneš: Nadam se da će se u Pljevljima dan svih Srba slaviti vječno

Lider DPS-a je dodao da PES sa druge strane ne samo da je Mandiću dao da vodi Skupštinu nego planira da Novu srpsku demokratiju i Demokratsku narodnu partiju uvede u Vladu dok jedan od poslanika ove partije razdragano komentariše kako parlamentarna većina funkcioniše besprekorno.

- Srećno vam bilo. Demokratska partija socijalista će nastaviti borbu koja je zasnovana na principima i vrijednostima a koja znači odbranu građanske Crne Gore i multikonfesionalnog sklada. To su vrijednosti od kojih nikada nećemo odustati i koje ćemo braniti svim sredstvima ukoliko bude bilo potrebno. A vi samo nastavite da služite Vranešu, Kovačeviću, Mandiću… Očigledno za bolje nijeste, zaključuje Živković.

PES Pljevlja: Vraneš da se fokusira a ne probleme grada i prestane da izaziva tenzije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:02