Зоговић / -Фото: Иван Петровић Ипе
20/09/2021 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоговић: ДФ је спреман на договор око Тужилачког савјета, воље нам не фали

Очекујем што прије заједничке састанаке и рјешавање политичке кризе, казао је посланик ДФ-а

Не би било спорно да на истој сједници, на којој се буде бирала реконструисана Влада Црне Горе, буде изабран нови Тужилачки савјет, саопштио је посланик Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић, преноси портал РТЦГ. 

Зоговић је за Телевизију Црне Горе (ТВЦГ) казао да је Фронт спреман на договор око избора чланова Тужилачког савјета. 

- Све што се дешава задњих дана на политичкој сцени је производ доброг курса са грађанима и жеља да се обезбиједе сви предуслови да се живот у Црној Гори настави и да се посветимо проблемима који грађани помињу - казао је Зоговић.

Изразио је увјерење да ће преговарачки процес довести до рјешавања кризе унутар парламентарне већине, што да ће за посљедицу, како наводи, имати стабилну власт.

- Политички споразум између Демократске Црне Горе и ДФ је нормалан и природан сљед, након посљедњег састанка парламентарне већин, гдје се готово концензусом дошло до потребе да дође договора два најјача конституента актуелна парламентарне већине. Ми из ДФ-а смо све вријеме показивали добру вољу да се дође до рјешења и у том циљу смо нашу досадашњу политичку платформу кориговали - навео је Зоговић за ТВЦГ. 

Фронт је, како наводи, спреман на договор око избора чланова Тужилачког савјета. 

- Не би било спорно да се на истој сједници, на којој се буде бирала реконструисана Влада Црне Горе, буде изабран нови Тужилачки савјет. Тиме би се створили предуслови за финални обрачун са криминалом и корупцијом у Црној Гори, што је један од основих предуслова за евопске интеграције и отварање поглавља 23 и 24", додао је Зоговић.

Поручио је да они који буду у ТС-а "треба да буду храбри и одважни".

- Kод ДФ-а добре воље не фали, очекујем што прије заједничке састанке и рјешавање политичке кризе, што је предуслов за нормалан колосјек - закључује Зоговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:08