/ Фото: Игор Шљиванчанин
22/05/2021 u 13:15 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоговић: Дрљевићев препјев је наметнут за химну, однос према њему је однос према фашизму

Ко баштини идеологију овог освједоченог фашисте не може се издавати за антифашисту, каже посланик ДНП-а

Однос према Секули Дрљевићу је однос према фашизму, a ко баштини идеологију овог освједоченог фашисте не може се издавати за антифашисту и промовисати антифашистичке идеје, каже функционер ДНП-а и предсједник Административног одбора Милун Зоговић. 

Како је казао, умјесто метода насилног наметања Мила Ђукановића кроз покушај идентитетског инжењеринга потребна је нивелација друствених односа.

- Потребан је договор, компромис и искрено помирење како би Црна Гора била држава свих њених грађана, као што је некада била  а не дубоко подијељени "Апсурдистан" који никако да изађе из зачараног круга подјела. Доминантне теме су Партизани, четници, Сребреница и томе слично - додао је Зоговић. 

Он је навео да је Црна Гора земља у којој се жели половини дрзжве на силу наметнути историјски фалсификат.

- Земља у којој такозвани антифашистички покрети промовишу и носе фотографије освједочених колабораната, издајника и петоколонаша. Дрљевић је квислинг и аутор препјева познате народне пјесме и тај Дрљевићев "препјев" наметнут је за државну химну. То двоје не иду заједно. То је питање здравог разума и елементарне логике. Надам се да се нико од колега из нове владајуће већине не заноси да ће моћи на силу да наметне или легализује тековине Ђукановићеве владавине. Можда се ради о показивању личног односа. Сваки такав покушај унапријед је осуђен на фијаско. Потребан је договор и искрено помирење. Умјесто наметања потребан је компромис, као нивелација друштвених односа како би Црна Гора постала држава свих њених грађана- закључује Зоговић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:04