/ foto: lazar ružić
06/09/2023 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zogović: Duško Knežević treba da bude zaštićeni svjedok, razotkrio bi brojne afere

Govoreći o aferi Koverta, Zogović je kazao da je mnogima bilo jasno da je Kneževiću nuđeno da uperi prstom u lidere nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF), što on nije učinio

Poslanik koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milun Zogović kazao je u emisiji Klub A plus da bi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, po njegovom ličnom mišljenju, trebao da bude zaštićeni svjedok u Crnoj Gori zbog otkrivanja brojnih korupcionih afera u Crnoj Gori.

“Knežević bi razotkrio brojne afere koje su se dešavale u posljednje tri decenije: od pravljenja prvog miliona do pravljenja brojnih imperija. Te afere su ostale potpuno u sjenci aktuelnih dešavanja i nekako su ostavljene po strani”, istakao je Zogović.

Govoreći o aferi Koverta, Zogović je kazao da je mnogima bilo jasno da je Kneževiću nuđeno da uperi prstom u lidere nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF), što on nije učinio, piše A plus.

“Nuđena mu je sigurno neka vrsta alibija ili nagodbe, ali Knežević se u ovom slučaju pokazao častan čovjek i pokazao se časno. Istina se saznala”, smatra Zogović.

Prema njegovim riječima, afera Koverta je pokrenula brojne procese uz Crnoj Gori.

“Ne ulazim u detalje, niti u jedan dan služenja Kneževića režimu Mila Đukanovića ni u jednom formati, ali što se tiče ove afere i momenta kad nije prihvatio da optuži lidere DF-a, napravljen je prilično jak udar Đukanovićevoj vlasti i na njegov diktatorski režim”, tvrdi Zogović.

Podsjetio je da su nakon toga uslijedili brojni protesti.

“To je bio još jedan segment koji je doprinio demokratizaciji Crne Gore”, istakao je Zogović.

Prema riječima lidera Demosa Miodraga Lekića, Knežević je u aferi Koverta postupio dosta hrabro.

“To je tema koju je cijekla Crna Gora savladala. Knežević je rekao tada “ja sam tajkun, ali nije se moglo drugačije raditi sa njima”. On je stručan čovjek. Ali, Milo Đukanović je toliko bremenit sa aferama i posebna je tema kako se on sada postavlja kao neki moralni faktor u Crnoj Gori”, zaključio je Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:52