08/05/2021 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Није било пријава кршења Етичког кодекса посланика

Циљ Етичког кодекса посланика је, како се додаје, да буде превентивног карактера, односно да утиче да се одређене појаве не десе, а не да служи санкционисању или дисциплиновању

Одбору за људска права и слободе прошле године није достављена ниједна пријава за кршење Етичког кодекса посланика, наводи се у Извјештају о раду ток скупштинског тијела за 2020. годину, јавља агенција МИНА.

Етички кодекс представља скуп етичких правила и стандарда понашања посланика у Скупштини Црне Горе који поставља захтјеве и правила, утврђује принципе и стандарде пожељног и очекиваног понашања посланика.

“Током прошле године Одбору за људска права и слободе није достављена ниједна пријава за кршење Етичког кодекса посланика”, пише у Извјешају.

Наводи се да смисао Етичког кодекса није да буде сам себи циљ, већ да постане средство за успостављање кредибилитета сваког посланика и Скупштине у цјелини.

Циљ Етичког кодекса посланика је, како се додаје, да буде превентивног карактера, односно да утиче да се одређене појаве не десе, а не да служи санкционисању или дисциплиновању.

“Одбор је увјерен да ће нови Етички кодекс посланика, донесен у јулу 2019. године и његова ефикасна примјена, уз поштовање одредби Пословника, допринијети очувању, унапређењу и афирмацији достојанства и угледа посланика и јачању повјерења грађана према Скупштини”, истиче се у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:09