Мило Ђукановић / - PREDSJEDNIK CRNE GORE
09/05/2021 u 13:43 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсjедник Мило Ђукановић сjутра у званичној посjети Мађарскоj

Посjета предсjедника Ђукановића Мађарскоj је прва званична након проглашења пандемиjе и представља континуитет диjалога на наjвишем нивоу

Предсједник Мило Ђукановић боравиће сјутра у званичној посjети Мађарскоj, на позив предсjедника Jаноша Адера. У оквиру церемониjе дочека са наjвишим воjним и државним почастима, предвиђено jе и полагање виjенца на Тргу хероjа у Будимпешти. Предсjедници Ђукановић и Адер имаће тет-а-тет разговор, коjи ће наставити на сусрету делегациjа Црне Горе и Мађарске, саопштено је из Кабинета предсједника. 

Посjета предсjедника Ђукановића Мађарскоj, прва званична након проглашења пандемиjе, представља континуитет диjалога на наjвишем нивоу и потврду приjатељских односа, као и прилику за детаљниjе разговоре о билатералним односима, о процесима у региону, европским интеграциjама и сарадњи у оквиру НАТО.

Предсjедник Ђукановић састаће се и са предсjедником владе Мађарске  Виктором Орбаном и предсjедником Парламента Ласлом Ковером.

Предсједник Ђукановић ће се такође састати амбасадорима и дипломатским представницима Естониjе, Филипина,  Грузиjе, Ирске, Колумбиjе, Летониjе, Таjланда и Пакистана као и са црногорским студентима коjи студираjу у Будимпешти, с обзиром на чињеницу да је  Будимпешта сjедиште осам амбасада коjе нерезидентно покриваjу Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:09