Zdenka Popović / - FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
18/01/2024 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Povlačim Predlog zakona o elektronskim komunikacijama kako se ne bi manipulisalo sa stavovima EK

Odluku o povlačenju Predloga donujela nakon konsultacija sa Bečićem, Đeljošajem i Gorčević

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore je Zdenka Popović je saopštila da je iz skupštinske procedure povukla Predlog zakona o elektronskim komunikacijama. 

Ona je saopštila da je donijela odluku o povlačenju spornog Predloga zakona nakon konsultacija i razgovora sa  potpredsjednikom Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove gospodinom Aleksom Bečićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem, kao i ministrarkom evropskih poslova Maidom Gorčević, "a imajući u vidu stav Evropske komisije, povlačim kao ovlašćeni predlagač Predlog zakona o elektronskim komunikacijama".

Milatović pozdravio odluku Demokrata: U interesu Crne Gore je da novo zakonsko rješenje bude usklađeno sa EU

Ona je ukazala na posljedice povlačenja zakona. 

S tim u vezi paralelno ukazujem na posljedice nedošenja ovog zakona: Prvo, Agencija je od 28.12. ostala bez svog Savjeta, jer je članovima istekao treći nezakoniti mandat. Uz to, ne postoji zakonska mogućnost da im se isti ponovo produži.

Drugo, prema važećem Zakonu Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore raspisuje javni konkurs, te procedura za izbor novog Savjeta se ne može okončati prije aprila ili maja mjeseca ove godine, saopštila je Popović.

- Bez obzira što smatram da se radi o dobrom zakonskom rješenju, sa željom da dam određeno vrijeme da se Evropska komisija upozna sa prednostima ovog Zakona, kao i sa posljedicama njegovog nedonošenja, a imajući u vidu da se uskoro očekuje predlaganje novog Zakona o eletronskim komunikacijama od strane resornog ministarstva i Vlade Crne Gore, povlačim ovaj predlog kako ne bi dozvolili da se manipuliše sa stavovima Evropske komisije od strane političkih subjekata unutar zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:21