Милан Кнежевић / - фото: ДНП
23/04/2022 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић честитао Васкрс: Луча православља најбоље гори уз свjетла озарења свих других вjера

Предсjедник ДНП-а указуjе на значаj Васкрса као симбола вjечног обнављања енергиjе добра и људског разумиjевања и у овом данашњем немирном тренутку на планети

Поводом великог хришћанског празника, православног Васкрса, коjи прославља Христов повратак у живот, и буди наду у ново духовно васкрснуће човjека, предсjедник ДНП Милан Кнежевић, у име свих чланова Партиjе, као и у своjе име, упутио је наjискрениjе честитке патриjарху српском Порфириjу, митрополиту црногорско-приморском Jоаникиjу, епископу будимљанско-никшићком Методиjу, епископу захумско-херцеговачком Димитриjу, свештенству и монаштву, као и свим вjерницима Српске православне цркве у Црноj Гори и расиjању.

 - Божjа воља и васкрснуће на нашем духовном тлу огледаjу се кроз истинско снажење вjере и постулата православља - поручио је Кнежевић уочи Васкрса свим православним вјерницима.

Предсjедник ДНП-а указуjе на значаj Васкрса као симбола вjечног обнављања енергиjе добра и људског разумиjевања и у овом данашњем немирном тренутку на планети, коjи се може и треба превазићи у доброj вjери за све народе свиjета. Притом у уjедињеноj жељи да изнова, новом снагом разума, васкрсну мир и слога у човjечанству.

Увjерен да ће се православни вjерници и овим свиjетлим поводом какав jе сjутрашњи Васкрс, изнова, са великим духовним поштовањем присjетити свиjетлих ликова великих духовника православља, Светог Саве, Светог Василиjа Острошког, Светог Петра Цетињског, патриjарха Иринеjа, митрополита Амфилохиjа и других великодостоjника, Кнежевић на краjу честитке поручуjе да "луча православља наjбоље гори уз свjетла озарења свих других вjера, и да у Црноj Гори тако треба да остане док jе свиjета и виjека. Христос воскресе – ваистину воскресе!" 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:45