Ilon Mask / -AP
22/12/2023 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ilon Mask najavio Teslu koja plovi

Već 2022. godine izjavio je da će Cybertruck biti dovoljno vodootporan da privremeno služi kao brod

Ilon Mask  izražava želju da Cybertruck transformira u plovno vozilo i ovo mu nije prvi put da iznosi slične ideje. Već 2022. godine izjavio je da će Cybertruck biti dovoljno vodootporan da privremeno služi kao brod, omogućavajući prelaz rijeka, jezera i mirnih mora.

Kako je prikazano u video isječku objavljenom u ponedjeljak, Lars Moravi (Moravy), potpredsjednik inžinjeringa vozila u Tesli, otkrio je Džeju Lenu (Jay), bivšem voditelju TV talk showa i ljubitelju automobila, da je pretvaranje Cybertrucka u brod bila jedna od prvobitnih vizija Ilona Maska. CEO Tesla brzo je potvrdio da se plan već provodi u praksi.

- Planiramo predstaviti dodatak koji će omogućiti Cybertrucku plovidbu, barem 100 metara kao brodom - izjavio je Mask u odgovoru na pomenuti video.

Međutim, to možda nije sve što će biti potrebno. Moravi je dodao: "Vozilo već ima svoju plovnost. Možda će biti potrebno ubaciti neke stvari kako bi ga dodatno održali na površini."

Nadalje je predložio Lenu da, s dovoljno kreativnosti, možete razmotriti dodavanje brodskog motora, upravljanje putem ekrana i krenuti na plovidbu.

Je li Maskova izjava bliska stvarnosti, trenutno nije poznato, s obzirom na već postojeće izazove s kojima se suočava Cybertruck, poput problema s kontrolom kvaliteta od samog početka, težnja da ga učini plutajućim možda nije trenutni prioritet za tim.

Mask je, tokom kvartalnog izvještaja o prihodima u Q3, upozorio investitore da prilagode očekivanja glede Cybertrucka, ističući da će trebati barem do 2025. godine da dosegnu planirane proizvodnog nivoa od 250.000 vozila godišnje. Uprkos tome, tvrdi se da postoji više od milion rezervacija za Cybertruck.

S obzirom na visoku težinu vozila, što predstavlja izazov i u smislu sigurnosti u saobraćaju, pretvaranje Cybertrucka u plutajuće plovilo moglo bi izazvati dodatne regulatorne izazove, posebno ako bi se reklamirao kao vozilo koje može "privremeno" služiti kao brod.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ILON MASKBRODTESLA
30. april 2024 01:59