/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
13/10/2023 u 21:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njujork želi da postane svjetska prestonica vještačke inteligencije

Njujork je spreman da zauzme centralno mesto u areni veštačke inteligencije sa predstojećom "Tech Week", koja počinje 16. oktobra

Njujork ima ambiciju da zasjeni Silicijumsku dolinu i postane globalni centar za veštačku inteligenciju. "Velika jabuka" planira da iskoristi svoje prednosti u sektorima poput finansija, prava, komunikacija i zdravstva kako bi ubrzala usvajanje i komercijalizaciju generativnih AI tehnologija.

Njujork je spreman da zauzme centralno mesto u areni veštačke inteligencije sa predstojećom "Tech Week", koja počinje 16. oktobra. Ova nedjelja će obuhvatiti 370 različitih događaja i koordiniraće je investiciona firma Andreessen Horowitz. Od specijalizovanih događaja poput "AI speed datinga" do okupljanja latino startapa, agenda je osmišljena tako da čvrsto uspostavi tehnološku zajednicu Njujorka, prenose Nezavisne.

Inicijativa za postavljanje Njujorka kao epicentra za AI dobila je značajnu podršku od strane lidera u industriji. Saket Šrivastava, glavni informatički direktor u Asani, naglasio je značaj angažovanja kupaca u usvajanju generativne vještačke inteligencije. Džuli Samjuls, izvršni direktor Tech:NYC, ističe da Njujork nudi optimalno okruženje za "primenu, komercijalizaciju i skaliranje transformativne AI tehnologije".

Adrijan MekDermot, CTO u Zendesku, ponudio je zanimljivu perspektivu, izjavivši: "Zapadna obala je mjesto gdje su vam prijatelji, ali istočna obala je mjesto gde su vam kupci."

Njujork je nedavno bio žarište za inovacije u vještačkoj inteligenciji i značajne tehnološke događaje. U proteklom mjesecu, Microsoft je pokrenuo svoj Copilot proizvod, Google je održao svoj godišnji događaj "Made By Google", a LinkedIn je prikazao svoju viziju veštačke inteligencije. Druge kompanije kao što su Dropbox, Asana, Zendesk i Cockroach Labs takođe su organizovale značajne događaje u gradu.

Investicione firme prepoznaju ovu promjenu, sa gigantima kao što su Sequoia, Index i Andreessen Horowitza koji otvaraju kancelarije u Njujorku. Čak i Amazon planira svoj povratak, zauzevši 600.000 kvadratnih metara na Petoj aveniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:16