Фатмир Ђека / - приватна архива
27/06/2023 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeka: Dani Bajrama da budu ispunjeni solidarnošću i poštovanjem

Kurban-bajram podsjeća na važnost iskazivanja solidarnosti i pružanja pomoći onima koji su u stanju potrebe, kazao je on

Kurban-bajram podsjeća na važnost solidarnost i pomaganje onima koji su u stanju potrebe, kazao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i poželio da dani praznika budu ispunjeni solidarnošću, međusobnim poštovanjem i međuvjerskim skladom.

On je reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere čestitao najveći islamski praznik - Kurban Bajram.

- Neka dani Bajrama budu ispunjeni solidarnošću, međusobnim poštovanjem i međuvjerskim skladom koji baštinimo i po čemu je Crna Gora prepoznata, naveo je Đeka u čestitki.

On je kazao da Kurban-bajram podsjeća na važnost iskazivanja solidarnosti i pružanja pomoći onima koji su u stanju potrebe.

- Podijelimo radost Bajrama sa najbiližima, prijateljima, komšijama, praznujući u zdravlju, čiste duše, šireći ljubav i poštovanje prema drugima, rekao je Đeka.

On je poželio da bajramske vrijednosti svim vjernicima islamske vjere srca ispune toplinom, mirom i dobrotom, njihove domove veseljem i da iste budu podsticaj daljem jačanju povjerenja i saradnje među ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:23