Refugee Jesus & Apostles / Бранко Жерајић
09/05/2021 u 19:05 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будвански бенд "Rеfegee Jesus and Apostoles" представио нови сингл

"Жуте дуње" са поруком побједе

Будвански бенд "Refugee Jesus & Apostles" представиће данас премиjерно нову пjесму под називом "Жуте дуње".

По први пут, пjесма ће имати биоскопску презентациjу и то у будванском Cadmus Cineplex.

Позната севдалинка у изведби овог бенда, jе према риjечима фротмена Бранка Жераjића, настала jош приjе 10 година, када jе на гитари отпjевао у рок маниру.

– Идеjа за биоскопску премиjеру jе потекла од нашег редитеља, Ивана Ивановића и мислим да jе то jединствен случаj на овим просторима. Спот jе као и сама пjесма филмичан и заслужио jе такав третман. Датум премиjере jе такође одабран да буде 9. маj, дан побjеде над фашизмом и на таj начин желимо да пошаљемо поруку jединства, љубави и побjеде добра над злом. У оваj проjекат су се укључили Ђорђиjе Паjовић, Бранко Марковић, Милош Никчевић и Божидар Мартиновић. Након снимљеног материjала пратеће вокале су потписали Марко Ђуришић и Ивана Петерс, познат широj jавности као пjевачица ТАП 011 и Негатива. Порука коjу желимо да пошаљемо jесте да jе љубав универзална и да у ма ком времену живjели она jе идеал коjем би требало тежити. Пjесма jе урађена тако да се у њоj могу препознати и млађе, а и стариjе генерациjе, што би се рекло универзална - казао jе Бранко.

Спот је сниман на локациjама у Будви, Котору и Ловћену, открио је.

- Спот jе урадио Иван Ивановић и сниман jе наjвећим диjелом на териториjи општине Будва, а дио jе снимљен у Котору и на Ловћену. Глумачку екипу чине Андреа Рафаиловић Стоjовић, Вељко Ивановић, Мирослав Каровић, Владимир Поповић и Тања Митровић.

Бенд jе у вриjеме изолациjе због пандемиjе снимио и двиjе нове пjесме "Остани дома" и "Рачунаjте на нас" као своjевсртан допринос у борби против корона вируса.

– Обjе пjесме су прошле запажено, поготово у Будви што нам jе jако драго. Пандемиjа, као и сва тешка раздобља у човjечанству су плодни периоди за ствараоце jер су околности живота потпуно другачиjе од редовних. Дане изолациjе сам проводио у кругу породице, а ми као бенда смо успjели да урадимо и двиjе пjесме везане за оваj период короне и на таj начин смо покушали да останемо у контакту са публиком и дамо подршку свима у овом тешком времену - казао је Жерајић.

Како је казао, до краjа године снимити нови албум.

– У плану jе албум до краjа године као и неколико спотова за те пjесме. Надамо се да ће корона ускоро дозволити да се опет окупљамо на свиркама и ширимо љубав и заjедништво -

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:24