/ Бил Гејтс
07/05/2021 u 07:16 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Разводи се Бил Гејтс, супруга изнајмила приватно острво да сачува приватност

У своjоj молби за развод Мелинда jе изjавила да jе њен брак с мултимилиjардером и суоснивачем Маjкрософта, jедним од наjбогатиjих људи на свету, „неповратно завршен”, те се обратила судовима како би подијелили заjедничко богатство коjе jе оваj пар стекао, а коjе вриједи 146 милиjарди долара

Мелинда Геjтс изнаjмила приватно острво да би избегла притисак jавности?

Пар коjи jе у браку провео 27 година саопштио jе у да се разводи, а одлуку су обjавили у заjедничкоj изjави за jавност.

Међутим, како преноси популарни магазин ТМЗ, пар jе према првим плановима информациjу о разводу требало да обjави у марту када jе Мелинда заправо и изнаjмила приватно острво Каливињи у Гренади.

image
Потребна приватност након развода (илустрација)

Према изворима ТМЗ-а, план jе од самог почетка био да Мелинда и троjе дјеце остану на острву након одлуке о разводу брака.

Острво Каливињи величине jе 80 хектара и гостима нуди 25 величанствених апартмана и викендица. Оно што jе такође интересантно, острво jе удаљено пет минута вожње бродом од Гренаде, преноси портал Клиx.ба.

Када jе ријеч о наjавама развода и разлозима зашто брачни пар одлуку о разводу ниjе обjавио у марту, ТМЗ преноси како адвокати Била и Мелинде Геjтс настоjе да склопе споразум о разводу коjи ће задовољити обје стране.

Иако jе брачни пар саопштио да jе ријеч о приjатељском разводу, извори ТМЗ-а су нагласили да jе породица углавном стала на Мелиндину страну, па да се у овом случаjу не може рећи да се ради о „приjатељском разводу”.

Након саопштења о разводу брака, амерички Блумберг jе пренио информациjу да jе Бил Геjтс путем своjе компаниjе први дан након обjаве информациjа о разводу исплатио сада већ своjоj бившоj супрузи 1,8 милиjарди долара накнаде што су многи протумачили као дио споразума о разводу познатог брачног пара.

У своjоj молби за развод Мелинда jе изjавила да jе њен брак с мултимилиjардером и суоснивачем Маjкрософта, jедним од наjбогатиjих људи на свету, „неповратно завршен”, те се обратила судовима како би подијелили заjедничко богатство коjе jе оваj пар стекао, а коjе вриједи 146 милиjарди долара.

Подјела на пола jе извјесна jер jе у захтјеву за развод наведено да пар, коjи се вјенчао 1994. године, ниjе потписао предбрачни уговор, а према закону америчке савезне државе Вашингтон, очекуjе се да се имовина при разводу дијели на jеднаке дјелове.

Уколико се то и догоди, Мелинда Френч Геjтс, коjа jе недавно на своjе профиле на друштвеним мрежама додала дјевоjачко презиме Френч, биће на другом мјесту листе наjбогатиjих жена свијета.

Izdvojeno

16. jun 2021 08:30