Александра КОвач / Фото:Приватна архива
21/10/2021 u 15:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Александра Ковач нон-стоп ствара нову музику

Поред пjевања, све више jе ангажована на стварању музике за филм и сериjе

Александра Ковач jе jедна од риjетких за коjу се може рећи да jе комплетан музичкиумјетник када jе у питању ова врста умjетности. Поред пjевања, све више jе ангажована на стварању музике за филм и сериjе, а да ли након албума "Млечни пут" коjи jе изашао приjе скоро двиjе године спрема нову музику, умjетница открива:

– Албум "Млечни пут" jе био нека врста стављања тачке на jедан дио мог живота. Осjетила сам невjероватну потребу да га обjавим баш тада када jесам, иако jе пандемиjа у том тренутку почела да миjења наше животе из кориjена. Али жељела сам да заокружим претходну и започнем потпуно нову етапу, коjа рефлектуjе промjене у мом животу и моjу личну трансформациjу. Пjесме на овом албуму су неке од моjих омиљених коjе сам писала за друге извођаче. Риjешила сам да их представим у потпуно новом руху, са великим оркестарским аранжманима или интимним клавирским дионицама. Нон-стоп стварам нову музику, било да се ради о популарноj или филмскоj, и радуjем се раду на новоj, петоj сезони сериjе "Убице мог оца", али и на креирању музике за нову сериjу "Бунар", за коjу jе сценарио написао наш прослављени глумац Игор Ђордевић и коjа представља нешто потпуно ново код нас.

Александра jе прокоментарисала и модерну музику коjу конзумира данашња омладина.

– Велики сам фан поп музике, одувиjек. На њоj сам одрасла и она ме jе обликовала као музичког ствараоца. Обрадовао ме jе повратак Адел, волим растерећуjући звук Џастина Бибера и Бруна Марса, пратим британску денс сцену и амерички инди звук. Међутим, за мене се посебно издваjаjу два мушка кантаутора – Крис Стеjплтон и Џеjмс Артур, њихова музика ће остати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:35