Bend 1975 / -BRITANSKI BEND "THE 1975" OTKAZAO NASTUPE NA TAJVANU I U INDONEZIJI FOTO: INSTAGRAM/PRINTSCREEN
24/07/2023 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Britanski bend "The 1975" otkazao nastupe na Tajvanu i u Indoneziji

Dan ranije Malezija je zabranila nastup benda u toj zemlji, pošto je frontmen Meti Hili poljubio kolegu iz benda na bini i kritikovao anti-LGBT zakone u Maleziji

Britanski bend "The 1975" saopštio je danas da je otkazao nastupe na Tajvanu i u Indoneziji, dan nakon što je Malezija zabranila nastup benda u toj zemlji, pošto je frontmen Meti Hili poljubio kolegu iz benda na bini i kritikovao anti-LGBT zakone u Maleziji.

Pop rok grupa navela je da je zbog trenutnih okolnosti nemoguće da nastavi da održava zakazane koncerte, bez detaljnijeg objašnjenja, prenio je "Reuters".

Malezijska vlada zaustavila je muzički festival u prestonici Kuala Lumpuru u subotu i zabranila nastup "The 1975".

Homoseksualnost je zločin u Maleziji sa muslimanskom većinom.

Pripadnici LGBT zajednice u Maleziji rekli su da bi postupci frontmena Metija Hilija mogli da izlože pripadnike te zajednice još većoj stigmatizaciji i diskriminaciji.

"The 1975" trebalo je danas da nastupi u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, gdje je homoseksualnost tabu tema, iako nije protivzakonita, osim u šerijatskoj provinciji Aćeh.

Nije odmah jasno zašto je bend otkazao svoj nastup zakazan za 25. juli na Tajvanu koji poštuje LGBT prava, uključujući i dozvoljavanje istopolnih brakova od 2019. godine, prenio je "Reuters".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:42