Lana Del Rej / -JUTJUB/BBC
13/10/2023 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lana Del Rej sav prihod od poslednjih koncerata donirala gradovima u kojima je nastupala

Mini-turneju je obilježio i jedan poseban gest

Lana Del Rej, indie kantautorka i nekrunisana kraljica melanholije ove jeseni je završila s vjerovatno poslednjim koncertima ove godine. Mini-turneja sa samo deset datuma promovisala je njen deveti studijski album, "Did You Know That There‘s a Tunnel Under Ocean Blvd", usmerena na južni deo SAD.

Mini-turneju je obilježio i jedan poseban gest. Naime, tokom poslednjeg koncerta turneje, u gradu Čarlstonu, Del Rej je na kraju rekla kako će sve prihode od ulaznica donirati gradovima u kojima je nastupala.

– Ne radim ovo zbog sebe – rekla je Lana Del Rej u emotivnom obraćanju publici.

– I znam da možda zvuči sladunjavo, ali ovo radim jer volim. Jer trebam. Ovo je moj način da kažem dobar dan i doviđenja. Nadam se da ovo nije zadnji put da se vidimo. Iako još nije tačno navedeno kome je Del Rej donirala novac, to ne bi bio njen prvi humanitarni podvig. Naime, 2020. godine je donirala 350.000 dolara od prodaje svoje prve knjige, "Violet Bent Backwards over the Grass" za postavljanje vode Navaho domorodcima.

Iste godine, Del Rej je otpevala kultnu pjesmu FC Liverpoola, "You‘ll Never Walk Alone". Pjesma je kasnije uključena na soundtrack "The End of the Storm", dokumentarca koji je pratio trijumfalnu fudbalsku sezonu Liverpoola. Godinu prije toga je objavila singl "Looking for America", kao odgovor na masovne pucnjave u El Pasu. Svi prihodi od prodaje singla bili su namijenjeni žrtvama još jedne masovne pucnjave na festivalu Gilroy Garlic.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:35