Ilustracija - Čirlidersice / SHUTTERSTOCK-SHUTTERSTOCK
21/04/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljepota, talenat i energija: Istaknute čirlidersice koje su ostavile trag u svijetu sporta

Debi Alen, Pola Abdul, Kim Džonson i Kristi Karlson Romano, samo su neke od slavnih čirlidersica koji su uspjehom, znanjem i talentom postale značajne ličnosti u svijetu "umjetnosti navijanja".

Debi Alen je američka glumica, plesačica, koreografkinja i pjevačica, najpoznatija po ulozi u seriji "Fame". Ali prije nego što je postala poznata, bila je jedna od najboljih čirlidersica u SAD-u. Kao "vođa navijača" Debi je osvojila mnoge nagrade i priznanja, a kasnije je svoje znanje i iskustvo prenijela na brojne generacije mladih plesača i čirlidera.

image

Paula Abdul

-SHUTTERSTOCK

Pola Abdul je takođe američka pjevačica, plesačica i koreografkinja, koja je postala slavna zahvaljujući koreografskom radu u muzičkoj industriji. Pola je takođe bila jedna od najboljih čirlidersica u svojoj školi i kasnije na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu. Njeno iskustvo u navijanju kasnije je koristila u koreografijama za mnoge poznate zvijezde, kao što su Dženet Džekson, Madona i Princ.

image

Kym Johnson

-SHUTTERSTOCK

Kim Džonson je australijska plesačica i koreografkinja, najpoznatija po svojim nastupima u TV emisiji "Ples sa zvijezdama". Međutim, prije nego što je postala poznata u SAD-u, Kim je bila navijačica u Australiji, a kasnije je radila kao plesačica za poznate pjevače kao što su Elton Džon i Bijonse. Njena kombinacija plesačkih i cheerleading vještina doprinijela je njenom uspjehu u svijetu plesa i zabave.

Kristi Karlson Romano je također američka glumica, pjevačica i autorica knjiga, najpoznatija po svojim ulogama u TV serijama "Kim Possible" i "Even Stevens". Kristi je bila čirlidersica tokom srednje škole i kasnije na Univerzitetu Kolumbija. Njena kreativnost i talenat u plesu i navijanju kasnije su joj pomogli u karijeri u zabavnoj industriji.

Sve ove čirlidersice su postale značajne i uspješne u svojim karijerama zahvaljujući svojim vještinama, znanju i upornosti. Njihov uspjeh u čirliderstvu doprinio je njihovom uspjehu u drugim područjima zabave, poput plesa, glume, koreografije i autorskog rada. Oni su inspiracija za sve mlade navijačice koje sanjaju o uspješnoj karijeri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:31