/ -WIKIPEDIA
20/03/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Izgubljeni" snimci grupe ABBA ugledaće svjetlo dana

Snimak nije viđen od emitovanja, 1974. godine

Snimak grupe ABBA za koji se smatralo da je "izgubljen" biće prvi put prikazan u okviru proslave 50. godišnjice pobjede benda na Evroviziji.

Švedski bend je 1974. godine sa svojom pjesmom "Waterloo" uspio da pobijedi na Pjesmi Evrovizije, ispisujući istoriju. U znak proslave 50 godina od ove legendarne pobjede, BBC će emitovati niz programa grupe ABBA početkom aprila, od kojih se jedan zove More ABBA. Gledaoci će se počastiti nekim od najboljih nastupa čuvene grupe na tlu Velike Britanije.

Jedan od ovih nastupa - ABBA-in So Long on Top of the Pops - nije viđen od emitovanja 1974. jer je snimak nedostajao iz BBC arhive i smatralo se da je zauvijek izgubljen, sve dok fan Top of the Pops nije otkrio kućni snimak. Rijedak snimak je tada restauriran i biće prikazan prvi put, 50 godina kasnije. O snimku, izvor je za The Sun rekao:

"Pronalaženje izgubljenog snimka Top Of The Pops bio je pravi udar za BBC i biće dio programa za proslavu 50. godišnjice Abbinog trijumfa na Evroviziji."

Program će prikazati neke od drugih najboljih nastupa švedske supergrupe u Velikoj Britaniji u emisijama uključujući Wogan, The Late, Late Breakfast show i The Mike Yarwood Christmas Show.

Uz ranije neprenošene intervjue sa članovima grupe ABBA, dokumentarni film osvrće se i na "ljubavnu vezu" između Velike Britanije i švedske supergrupe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:57