/ -PROMO,ZADUŽBINA MILANA MLADENOVIĆA
16/04/2024 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznat regionalni žiri koji odlučuje o šestoj Nagradi Milan Mladenović

Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno 21. septembra 2024, na Milanov rođendan, dodijeliti šestu Nagradu Milan Mladenović.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvijek regionalnom. O Nagradi Milan Mladenović 2024 odlučivaće:

– Anja Rupel (Slovenija), muzičarka

– Dubravko Jagatić (Hrvatska), novinar i muzički kritičar

– Max Juričić (Hrvatska), muzičar

– Nikola Vranjković (Srbija), pjesnik i muzičar

– Svetlana Đolović (Srbija), urednica Radioaparata

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 biće otvoren 1. maja i trajaće do 31. maja 2024. godine.

– Pored standardnih stvari: posvećenosti, emocije, strasti, poruke i stava, očekujem određenu vrstu balansa i cjelovitosti. Kada to kažem, mislim da se ideja realizuje do kraja – i u izvođačkom i u autorskom dijelu. Aranžman je ono na šta ja volim da obratim posebnu pažnju, i to me često kupi u raznim pjesmama. Inovativnost, smjelost i muzički avanturizam očekujem od svih koji se prijavljuju za Nagradu Milan Mladenović, s obzirom na to da su upravo stalno istraživanje novih muzičkih horizonata i pogled u budućnost bili Milanov zaštitni znak – kazala je Svetlana Đolović.

– Zadnjih godina izbjegavam koncerte poznatih bendova. Pravim raciju po klubovima i tražim nešto novo. Prošle godine sam otkrio Koikoi, koji su bili finalisti jednog od takmičenja za Nagradu Milan Mladenović, tako da očekujem da ćemo i ove godine nešto zanimljivo čut –izjavio je Max Juričić i dodao da je vrlo uzbuđen i počastvovan što je ove godine među članovima žirija.

– Pjesma kojoj ću dati najviše glasova apsolutno ne treba da liči na EKV ili na bilo šta što je Milan radio. Jednostavno, cijelo to djelo treba da ima iskrenost i energiju kakvu je imao Milan Mladenović – kazao je Nikola Vranjković i dodao da su i muzika i tekst ono što autorsko djelo čini cjelovitim.

Svima koji razmišljaju da pošalju svoju pjesmu na konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 Anja Rupel je kratko i jasno poručila:

– Budite svoji. Budite kreativni.

Dubravko Jagatić je dodao: – Ako vjeruješ u pjesme, kao što je Milan vjerovao u svoje pjesme; ako znaš sjajno spojiti muziku i tekst; ako imaju onu istu snagu i emociju kakvu su imale Milanove pjesme, prijavi svoju stvar! Možda je upravo tvoja pjesma najbolja pjesma u regiji ove godine.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodijeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pjesmom "D.E.P.R.A".

Drugi laureat bila je grupa dram 2020. sa pjesmom "Daj mi sve". Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pjesmu "Tu", 2022. laureatkinja je bila iz Severne Makedonije – Dina Jashari sa pjesmom "Doma".

Aktuelni laureati su Ljubičice i njihova pjesma "Dok čekamo pad".

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2024 iznosi 3000 eura, a svi detalji o konkursu biće objavljeni 1.maja na sajtu Zadužbine,piše headliner.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:26