/ -JUTJUB/SKRINŠOT
24/01/2024 u 10:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Silvester Stalone 16. put nominovan za Zlatnu malinu

Usred sezone nagrada, a neposredno prije nominacija za Oskare, objavljene su nominacije za 44. Zlatne maline i na njima ima velikih imena

Zlatne maline su jedna od onih nagrada koju niko ne želi da dobije, pa ni da se nađe nominovan ni u jednoj kategoriji.

Usred sezone nagrada, a neposredno prije nominacija za Oskare, objavljene su nominacije za 44. Zlatne maline i na njima ima velikih imena.

Najviše nominacija ima film "Expend4bles", četvrti dio akcione franšize koja je davno posustala – čak sedam komada. Na drugom mjestu, sa po pet nominacija, nalaze se "The Exorcist: Believer", obnova čuvenog horor serijala i "Winnie the Pooh: Blood and Honey", horor adaptacija popularne dječje priče.

Tu su još, sa po četiri nominacija, dva superherojska spektakla – "Shazam! Fury of the Gods" i "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".

Megan Foks je jedina glumica nominovana za dva filma – najgora glumica za "Johnny & Clyde" i najgora sporedna glumica za "Plaćenike 4". Bila je nominovana za najgoru glumicu i 2022. godine, ali daleko je od apsolutnog rekordera – Stalonea, koji je dobio čak 16. nominaciju za najgoreg glumca. Prošle godine, najviše nominacija za Zlatne maline imao je film Blonde, koji je i proglašen najgorim, a organizatori su poslali izvinjenje 11-godišnjoj Rajan Kiri Armstrong jer su je nominovali.

Još jedan problem bio je uvođenje posebne kategorije nazvane po Brusu Vilisu, što su kasnije povukli kada je njegova porodica objavila da pati od afazije.

Zlatne maline osnovane su 1981. godine, predlaže ih poseban odbor, a potom glasaju članovi. O pobjednicima odlučuje više od hiljadu članova Fondacije Zlatna malina sa sjedištima u SAD i inostranstvu. Postoji devet kategorija, uključujući najgoru režiju, najgori scenario i najgori prequel/remake/kopija/sequel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:07