Marcus & Martinus predstavnici Švedske na Eurosongu / -PHOTO: STINA STJERNKVIST/SVT
11/03/2024 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Švedska izabrala predstavnika za Eurosong: Marcus & Martinus brane čast domaćina

"Unforgettable" speremili za Evroviziju

Domaćini ovogodišnje Evrovizije najzad su odredili svog predstavnika. Čast Šveđana na svom 64. evrovizijskom učešću braniće norveški duet "Marcus & Martinus" sa numerom "Unforgettable".

Ovogodišnje izdanje najvećeg i najpolarnijeg evrovizijskog izbora karavanskog tipa dočekalo je svoj finalni čin u stokholmskoj višefunkcionalnoj areni "Friends". Od 30 takmičara, koliko je počelo svoju avanturu na domašaju ka Malmeu, do finalne večeri stiglo je sledećih 12.

Odluku o pobjedniku donosili su glasovi osam međunarodnih žirija i lokalnih glasača u odnosu 50/50. Članovi međunarodnog žirija dolazili su iz Belgije, Australije, Irske, Njemačke, sa Kipra, Islanda i Malte, i, naravno, prvi put posle 2010. godine učešće u glasanju uzeo je i srpski žiri.

Favorit međunarodnog žirija bio je norveški duet "Marcus & Martinus", 2. mjesto zauzela je Cazzi Opeia, dok je 3. mjesto pripalo duetu "Medina". Sa druge strane, gledaoci su najviše povjerenja dali upravo Marcusu i Martinusu, na 2. mjesto stavili su duet "Medina", dok je 3. poziciju zauzeo bend "Smash Into Pieces". U generalnom plasmanu ubjedljivu pobjedu su odnijeli Marcus & Martinus (177 poena), na 2. mjestu našao se duet "Medina" (104 poena), a na 3. poziciji bend "Smash Into Pieces" (90 poena).

Kao i prethodnih pet večeri, i kroz finalno gledaoce je vodila Carina Berg. Revijalni dio ispunio je komičar Björn Gustafsson koji je sa svojim sastavom "Björnzone" pred progrlašenje rezultata žirija izveo vantakmičarsku 13. pjesmu "Still the one", da ni potom izveo i duetsku muzičku tačku sa voditeljkom Carinom Berg. Zanimljivo je da su se među članovima Björnovog benda u prvoj revijalnoj tački našli i bivši švedski evrovizijski predstavnici i voditelji Evrosonga Eric Saade i Måns Zelmerlöw.

Marcus i Martinus čast Švedske braniće na finalnoj večeri 11. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:36