/ -FOTO: INSTAGRAM
24/01/2023 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Tedi je pravi mali genijalac: Sa četiri godine broji do 100 na šest jezika

Tedi je naučio da čita sam i to u drugoj godini, a sa nepune četiri godine postao je najmlađi član Mense u Velikoj Britaniji

Četvorogodišnji Tedi Hobs iz Portisheda u Velikoj Britaniji, zna da broji do 100 na šest jezika koji nisu maternji, uključujući mandarinski.

Tedi je naučio da čita sam i to u drugoj godini, a sa nepune četiri godine postao je najmlađi član Mense u Velikoj Britaniji.

Tedi je rođen vantjelesnom oplodnjom, a u Organizaciju Mensa primljen je sa nepune četiri godine. Rezultati IQ testa bili su mu 139.

image
-FOTO: INSTAGRAM

Roditelji dječaka, Bet i Vili Hobs, nisu znali za sposobnosti svog sina, kao i koliko je inteligentan, dok ga nisu odveli na testiranje pred polazak u školu.

- Tokom testiranja dječak je imao zadatak da slaže kockice u prisustvu jedne gospođe. Ted je bio veoma srećan zbog toga. Kada se testiranje završilo, saznali smo da se radi o Mensinom dječjem supervizoru, koji nam je rekao da će ga primiti u Mensu -  istakla je dječakova majka.

Tedijeva majka Bet Hobs rekla je da je naučio da čita sa samo 26 mjeseci „gledajući dječju televiziju i kopirajući zvukove slova".

Pomoću aplikacija na tabletu, koji je dobio od roditelja naučio je strane jezike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:59