Emil Fetahović / -SKRINšOT/JUTJUB
04/09/2023 u 19:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Emilu Fetahoviću nagrada za "Ljubomoru"

Novi singl mladog Rožaca nagrađen u Ohridu od strane publike

Talentovani muzičar Emil Fetahović, iz Rožaja, na ovogodišnjem Ohrid festu nastupio je sa pjesmom "Ljubomora" u okviru internacionalne večeri, gdje je osvojio drugu nagradu publike.

Tekst i muziku radio je Almir Ajanović, a aranžman potpisuju Damir Bećić i Almir Ajanović. Pjesma i spot su snimani u Sarajevu i u studiju Tempo Digital.

- Za mene je ova pjesma posebna. Upravo sam stigao  iz Makedonije gdje sam na Ohridskom festu osvojio drugu nagradu publike tako da mogu reći da je počelo jako lijepo sve u vezi sa novim singlom. Sam osjećaj da se nađete na takvom festivalu sa izuzetnom ekipom koja je bila i u žiriju festivala od Dada Topića, Nede Ukraden, Srđana Marjanovića do Kikija Lesendrića. Pjesma je na ovakvom festivalu prošla odlično, sada je vaša, sada je za publiku - poručuje Emil.

Kako objašnjava, ljubomora je uvijek aktuelna tema.

- Znam da budem ljubomoran, ali se trudim to da bude pozitivna stvar jer mislim da dok god čovjek kontorliše svoje osjećanje ljubomore ona može da bude i pozitivna, ako pričamo o vezama i našim partnerima, ali naravno  ne smije da pređe granicu. Meni je ovaj tekst dobro legao i nadam se da će se i mladi i stari u njoj pronaći. Stilski mi je nekako bliska i trudiću se da idem u ovom smjeru - otkriva Fetahović.

U poslu, kako kaže, nema ljubomore. Dok je izvodio neke od pjesama kolega pomislio bi "eh da sam je ja snimio", ali ne žali za njima.

- Konkretno kad sam čuo ovu pjesmu čuo sam demo koji je pjevao Tifa, i ja kako  inače volim Tifu pomislim kako mu odgovara, međutim kad sam je ja otpjevao meni su rekli da se baš meni ugodila. Ja sam to negdje i osjetio. Od svih dosad pjesama koje sam snimio, u ovoj svojoj zrelijoj fazi, ova mi je najbolje legla i glasu i temperamantu - ističe pjevač.

Kako naglašava, nastavlja saradnju sa Tempo produkcijom.

- Imamo još neke snimke, nadam se da će biti još jedan malo brži singl do kraja godine. Napravili smo koncept i idemo tim tempom - kaže Fetahović.

Emil je svojevremeno nastupao i na Beoviziji u duetu "Bar da znam" sa Srđanom Marjanovićem, sa Suadom Zelom Lipovačom iz Divljih jagoda snimio je pjesmu "Ama baš sve", a glumio je Zdravka Čolića i u filmu "Toma".

Njegovu biografiju dosad krasi i solo pjesma "Prečica".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:55