Злато за формацију ”Море” / -Алиса Котор
07/12/2021 u 11:00 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За Алису пет злата и по jедно сребро и бронза у Сарајеву

ПЛЕСАЧИ из Котора заблистале у седам кореографија на Међународном такмичењу у БиХ

Чланице Плеснога клуба "Алиса" из Котора са својим најбољим тимовима постигле су значајне резултате на Интернационалном плесном такмичењу, одржаном протеклог викенда у Сарајеву. Плесачице узраста од 6 до 16 година представиле су своја плесна умијећа у различитим категоријама и плесним стиловима, са маштовитим кореографијама у дисциплинама "show-dance", "street dance" и "open", те у седам наступа, освојиле чак пет злата, једно сребро и једну бронзу.

- Злато су освојиле чланице формације "Море", а шестогодишња солисткиња Ива Дољаница освојила је злато за кореографију "Жуто љето" и ленту као најмлађа учесница такмичења, као и Николија Гиљен у соло изведби "Жабљи диригент". У категорији дуо златом су заблистале и Кјара Францесковић и Лаура Радимири, које су извеле кореографију "Дјевојчица и лизалица", као и Ана Дољаница и Андреа Станојевић у дуу "Змија и утвара". Сребрну медаљу освојила је Нина Дољаница за соло наступ "Бескрај", а бронзом се окитила Сара Пајовић као "Супер- стар" - казала је за Дан" Јасмина Решетар, кореографкиња, искусна плесна педагошкиња, која уз помоћ младих асистенткиња осмишљава све формације и соло наступе, бира музику и креира костиме. У томе има свесрдну подршку родитеља, који се наградама радују скоро више и од својих миљеница.

Ово је био први њихов излазак ван Црне Горе након дуге године пандемије, те им цијело путовање много значи. Посебан доживљај за њих је био смјештај у хотелу "Холидеј ИН" у Сарајеву, гдје су им домаћини приредили незаборавну забаву. Вриједне такмичарке кажу да дружење у АЛИСИ не би нисачим мијењале. Њихова путовања са собом носе највише смијеха, радости и нових познанстава. Дружење са клупским другарицама, као и са новостеченим, из других плесних клубова из цијелог свијета, у потпуности заокружује њихову бајковиту причу.

- Тек што смо се вратиле, а већ данас настављамо са тренинзима и припремама за следеће велико новогодишње плесно такмичење у Подгорици, 26. децембра у организацији WАDF (Свjетске плесне федерације),чије смо чланице. На овом првенству умјесто пехара додјељиваће се поклони - поручује Јасмина Решетар.

Ово је друго Интернационално плесно првенство, од почетка ове школске године, на којем су чланице "Алисе" узеле учешће и показале да и даље доминирају на плесној сцени Црне Горе, али и региона. Подсјетимо, у октобру су у свјетској конкуренцији на такмичењу у хотелу "Сплендид" у Бечићима у организацији WADF освојиле седам првих мјеста, те наставиле дугу традицију блиставих наступа и освојених награда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:41