Marko Scepanovic POGLED / -MARKO SCEPANOVIC POGLED
11/05/2021 u 14:00 h
Анела ШаботићАнела Шаботић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марко Шћепановић представио нови сингл „Поглед”

Пјесма је стигла смао мјесец дана након„Одупри се”, а наставак трилогије услиједиће ускоро

Црногорски музичар Марко Шћепановић промовисао је нови сингл "Поглед" за којије сам урадио музику, текст и аранжман. Превасходно је замислио да изда ЕП са три ауторске пјесме, али је ипак одлучио да изда сингл по сингл.

- Тражили сте љубавну пjесму и добили. Додуше, верзиjа ове пjесме већ постоjи снимљена са виртуелним бендом OMiGOD, али већ сам своjе пjесме изнова проживљавао, па jе зато опет снимам као да jе нова, jер jе тако сад и доживљавам. Текст jесте доста измиjењен управо jер на стари текст не полажем ауторска права у цjелости а и желио сам да пjесму освjежим онако како jе доживљавам, а доживљавам jе као почетак jедне приче чиjи епилог jе пjесма "Одупри се". Након ове пjесме, слиjеди пjесма коjа говори шта се дешавало између почетка и краjа исте те приче - објаснио је музичар.

Пјесма „Поглед" је, како је казао, настала јако давно док је још правио прве музичке кораке.

- Ја сам тип који прво научи два акорда на гитари па напише пјесму. То је чак једна од првих пјесама које сам написао. Имао сам идеју да издам албум и ова пјесма би била прва на њему јер се она феноменално уклапа у причу коју сам хтио да испричам са тим албумом - казао је Шћепановић.

Пјесма је објављена након мјесец дана од објаве пјесме "Одупри се".

- Толико и лиjепих и ружних ствари се издевашало у задњих годину дана, како мени, тако и људима око мене. Због толиких турбуленциjа, принуђени смо да понекад клонемо духом, а овом пjесмом покушавам да поручим да не смиjемо предуго да останемо клонути, већ да почнемо да вjеруjемо да излаз постоjи упркос тренутним околностима - казао је пјевач.

И то није све. Наставак трилогије услиједиће ускоро. Како је казао Марко, не може да прецизира када ће пјесма изаћи за мјесец или два, али је сигуран је да ће ускоро завршити трећи сингл.

- Слиједи народна пјесма па потом повратак неким започетим пројектима, имам још недовршених пјесама. Мало сма запоставио снимање обрада, а они су данас неопходни музичарима ако мисле да се пробија на музичко тржиште - објаснио је Марко.
Јако га је обрадовао повратак свиркама. Сада се напокон ради као и раније. У претходном периоду, признао је музичар, највише му је недостајало дружење са публиком.

- Није исто пјевати у соби и пред публиком. Кад човјек пјева пред неким преноси већу енергију и може да издржи дуже и јаче да пјева и сам да ужива у музици - казао је Марко.

А.Ш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:52