Ослобађајућа пресуда
07/05/2021 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ослобађајућа пресуда за бомбашки напад на кућу службеника затвора

Добро је ако смијем да кажем да у правосуђу Црне Горе постоје судије које знају и смију да донесу одлуку по слободном увјерењу, казао је адвокат Љешковић

Стефан Марковић, Никола Цупаћ, Зоран Перовић, Едмонд Мустафа и Милан Дујовић, окривљенима за активирање и бацање бомбе у двориште куће службеника Управе за изрвшење кривичних санкција Саше Бурића, данас су ослобођени оптужби. Адвокат Срђан Љешковић је истакао да је је његов брањеник Никола Цупаћ од самог почетка негирао извршење овог кривичног дјела, што је и данашњом изреченом пресудом потврђено.

- Добро је ако смијем да кажем да у правосуђу Црне Горе постоје судије које знају и смију да донесу одлуку по слободном увјерењу- казао је Љешковић.

Адвокатица Татјана Павличић, која је заступала Зорана Перовића, сматра да се тужилаштво нашло у незгодном и независном положају.

- Јер је на основу инсинуираних и исконструисаних доказа од стране полицијских службеника, погрешно презентованих, навело тужилаштво да процесуира невина лица. Правда је побиједила- казала је она.

Судија је рекао да нису доказани чињенични наводи из оптуженог акта. Једини доказ који је понуђен је исказ окривљеног Стефана Марковића, који је дао у условима тортуре од стране полиције службеника Центра безбједности као такав није валидан доказ. О тортури, односно претпљеним повредама свједочи налаз судског вјештака који је потврдио повреде тог окривљеног током саслушања.

Према ранијим наводима оптужнице, Перовић и Мустафа су с умишљајем подстрекли Марковића, Дујовића и Цупаћа да набаве и држе ручну бомбу М-75 коју је Марковић активрао и бацио у двориште породичне куће Саше Бурића. Стефан Марковић је приликом првог саслушања у истрази признао да је у ноћи између 10. и 11. фебрура сам набавио, а потом бацио бомбу у двориште куће Бурића. Испричао је да је бомбу узео од људи чији идентитет не смије да открије из страха за сигурност породице. У екслопзији, осим куће Бурића тада је проузрокована већа материјална штета и на возилима Бурића, али и возилима која су била паркирана у комшилуку.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:39