Хакери хакери / - Хакери хакери
14/05/2021 u 15:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евидентиран хакерски напад на ирски здравствени систем

Извршни директор ХСЕ Паул Реид jе рекао да jе напад усмjерен на приступ подацима сачуваним на централним серверима.

Ирска здравствена служба (ХСЕ) привремено jе искључила своj информатички систем због, како jе саопштено, "ransomware напада", преноси ББЦ, пише Радио Слободна Европа. Ransomwarе jе врста компjутерског вируса коjи приjети брисањем база података ако се не плати откупнина.

Извршни директор ХСЕ Паул Реид jе рекао да jе напад усмjерен на приступ подацима сачуваним на централним серверима. Такође jе за Ирску националу телевизиjу (РТЕ) рекао jе да jе то велики инцидент, али да у овоj фази ниjе затражен откуп. Наведено jе како су подузете све мjере предострожности, а системи су угашени како би се могла деталjниjе проциjенити ситуациjа.

РТЕ jавила jе како jе даблинска болница Ротунда данас отказала већину амбулантних посjета и да су све гинеколошке клинике привремено престале с радом. Они додаjу да ургентни пациjенти неће имати проблема с неопходним медицинским услугама.

Из породилишта су такође поручили како су отказани сви амбулантни прегледи, осим ако будуће маjке нису у наjмање 36. седмици трудноће. ХСЕ се извињава пациjентима и грађанима уз напомену да ће пружити даље информациjе чим буду доступне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:55