Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-05-12 ŽARKO RADOVIĆ IZ PARK ŠUME DOKAZUJE DA GA JE GLAVNI GRAD DOVEO U ZABLUDU Sad peru ruke da su uzimali pare za legalizaciju
Se­dam go­di­na, od 2004. do 2011. go­di­ne, sa nad­le­žni­ma iz Glav­nog gra­da sam pot­pi­si­vao ugo­vo­re o za­ku­pu ze­mlji­šta či­me mi je ga­ran­to­va­na le­ga­li­za­ci­ja objek­ta, a sa­da to ne pri­zna­ju, ka­že Žar­ko Ra­do­vić, vla­snik ku­će u Park šu­mi Za­go­rič. Da Glav­ni grad po­ku­ša­va da ope­re ru­ke u ovom slu­ča­ju on do­ka­zu­je do­pi­som ko­ji mu je pro­sli­je­đen iz lo­kal­ne upra­ve.
- Tač­no je da je Glav­ni grad po­kre­nuo ak­ci­ju za le­ga­li­za­ci­ju bes­prav­no iz­gra­đe­nih obje­ka­ta 2004. go­di­ne, ali je i tač­no da je po­stu­pak za po­vr­ćaj ze­mlji­šta od stra­ne po­ro­di­ca Sta­ma­to­vić i Vu­či­nić po­kre­nut 2005. go­di­ne, ko­ji je is­ho­do­vao po­vra­ća­jem ze­mlji­šta. Od ka­da je spor­na ze­mlja pre­šla u vla­sni­štvo po­ro­di­ca, Glav­ni grad ni­je imao prav­nog osno­va da za­klju­ču­je ugo­vo­re o za­ku­pu ze­mlji­šta, jer ni­je vla­snik ze­mlji­šta. To je i prav­nom la­i­ku ja­sno - na­vo­di se u do­pi­su ko­ji je Mla­den Ilić, di­rek­tor Di­rek­ci­je za imo­vi­nu pro­sli­je­dio Ve­se­li­nu Vuk­če­vi­ću, se­kre­ta­ru Skup­šti­ne.
Zbog ova­kvog sta­va Glav­nog gra­da Ra­do­vić će ka­že da tu­ži Di­rek­ci­ju za imo­vi­nu jer ima pot­pi­sa­ne ugo­vo­re od 2004. do 2011. go­di­ne.
- Na do­pis ko­ji sam po­slao gra­do­na­čel­ni­ku Sla­vo­lju­bu Sti­je­po­vi­ću i pred­sjed­ni­ku Skup­šti­ne Glav­nog gra­da Đor­đu Su­hi­hu, od­go­vo­rio mi je se­kre­tar Skup­šti­ne Ve­se­lin Vuk­če­vić ta­ko što mi je pro­sli­je­dio od­go­vor iz Di­rek­ci­je za imo­vi­nu, či­ji je di­rek­tor Mla­den Ili­ća. Od­go­vor je smi­je­šan i kraj­nje ne­pri­hva­tljiv jer Ilić na­vo­di da je tač­no da je Glav­ni grad po­kre­nuo po­stu­pak le­ga­li­za­ci­je 2004. go­di­ne ali da su po­ro­di­ce Vu­či­nić i Sta­ma­to­vić go­di­nu da­na ka­sni­je po­kre­nu­li po­stu­pak za po­vra­ćaj ze­mlji­šta i da Glav­ni grad od mo­men­ta kad je spor­na ze­mlja pre­šla u vla­sni­štvo po­ro­di­ca Vu­či­nić i Sta­ma­to­vić, ni­je imao prav­nog osno­va da za­klju­ču­je ugo­vo­re o za­ku­pu te da je i prav­nom la­i­ku to ja­sno. Ako je to stvar­no bi­lo ta­ko za­što on­da ni­su pre­ki­nu­li prav­ni pro­ces ko­ji su vo­di­li ne­go su se­dam go­di­na tra­ži­li od me­ne da pla­ćam, do­vo­de­ći me u za­blu­du da će mi obje­kat bi­ti le­ga­li­zo­van a eto i 2005. go­di­ne su zna­li da do le­ga­li­za­ci­je ne­ću mo­ći do­ći? To je pro­sto ne­vje­ro­vat­no. Raz­o­ča­ran sam i ne pre­o­sta­je mi ni­šta dru­go ne­go da an­ga­žu­jem do­brog advo­ka­ta i da po­kre­nem tu­žbe - ka­zao je Ra­do­vić.
S.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"